Cea mai deşteaptă înşelătorie de pe Facebook: Cum poţi rămâne făra cont şi fără bani

Conturile utilizatorilor Facebook sunt în pericol. Una dintre cel mai bine realizate înşelătorii până în prezent, menită să îl înşele chiar şi pe cel mai bun expert în computere, circulă acum pe internet.

14119 afișări
Imaginea articolului Cea mai deşteaptă înşelătorie de pe Facebook: Cum poţi rămâne făra cont şi fără bani

Cea mai deşteaptă înşelătorie de pe Facebook: Cum poţi rămâne făra cont şi fără bani

Un atac recent creat pentru a fura datele utilizatorilor Facebook este printre cele mai sofisticate de până acum, deoarece imită procedurile de securitate pe care site-uri ca Facebook sau Google le folosesc pentru a se apăra de viruşii informatici, scrie dailymail.co.uk.

Înşelătoria apare sub forma unui email ce pare a fi venit din partea Facebook, în care utilizatorul este acuzat că a insultat sau enervat alţi utilizatori ai site-ului şi este informat că i se va şterge contul în 24 de ore.

Utilizatorul trebuie să se logheze pe site cu contul şi parola personale, moment în care este direcţionat către un site fals unde îi sunt cerute un număr foarte mare de informaţii personale şi relevante despre contul său, printre care şi informaţii despre contul bancar.

Utilizatorii Facebook sunt rugaţi să fie atenţi la datele personale pe care le dau pe diferite site-uri pentru a nu cădea pradă înşelătoriei. În momentul în care date personale ajung pe mâinile infractorilor, utilizatorii pot rămâne şi fără user pe Facebook, dar şi fără bani în cont.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici