Cele mai multe mesaje spam sunt trimise din SUA, Brazilia şi România

România ocupa, la sfârşitul primului trimestru, locul trei într-un clasament al surselor mesajelor de tip spam, cu o cotă de 5,8%, după SUA, cu 11,61%, şi Brazilia, cu 11,5%, potrivit unui studiu realizat de producătorul de soluţii informatice de securitate Panda.

23 afișări
Imaginea articolului Cele mai multe mesaje spam sunt trimise din SUA, Brazilia şi România

Cele mai multe mesaje spam sunt trimise din SUA, Brazilia şi România (Imagine: Mediafax Foto)

În primul trimestru, mai puţin de 7% din e-mail-urile care au ajuns la companii au fost corespondenţă legală, iar 90,92% au fost spam, în timp ce 1,66% au fost infectate cu diverse tipuri de malware.

Panda a analizat, prin serviciul de gestionare şi curăţare a poştei electronice Trust Layer, 69 de milioane de mesaje e-mail transmise în primul trimestru.

Cantitatea de spam detectată în perioada ianuarie - martie a crescut uşor în raport cu aceeaşi perioadă din 2008, când ponderea spam-ului a reprezentat 89,88% din totalul e-mail-urilor primite de companii.

Raportat la diferite tipuri de mesaje spam, cantitatea de mesaje privitoare la oferte false de locuri de munca a crescut. Motivul poate fi legat de criza economica actuală.

Cea mai mare parte a acestor spam-uri au fost distribuite prin intermediul reţelelor de calculatoare "zombie", cunoscute sub denumirea "botnet", respectiv PC-urile care au fost infectate cu un program ce permite hackerilor să preia controlul pentru a le folosi ca gazdă a unor activităţi maliţioase, cum ar fi, în cele mai multe cazuri, transmiterea de spam de control.

În primul trimestru al anului 2009, aproximativ 302.000 calculatoare au fost infectate şi se transformă în "zombie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici