Celebrul joc Tamagotchi se întoarce pe piaţă sub formă de aplicaţie pentru smartphone

Jocul Tamagotchi va fi reintrodus pe piaţa mondială sub formă de aplicaţie pentru smartphone. Producătorul jocului a anunţat că aplicaţia va fi disponibilă atât pentru telefoanele cu sistem de operare iOS, iPhone, cât şi pentru smartphone-urile care funcţionează cu Android.

5688 afișări
Imaginea articolului Celebrul joc Tamagotchi se întoarce pe piaţă sub formă de aplicaţie pentru smartphone

Celebrul joc Tamagotchi se întoarce pe piaţă sub formă de aplicaţie pentru smartphone

Bandai, producătorul jocului Tamagotchi, susţine că aplicaţia va oferi şi o variantă "retro mode" care include caracteristicile clasice ale Tamagotchi, scrie The Telegraph. Aplicaţia va putea fi descărcată din App Store, pentru utilizatorii de iPhone, şi Google Play, pentru utilizatorii de telefoane care funcţionează cu Android.

"Aplicaţia Tamagotchi va avea caracteristici ca şi vechiul joc, dar vor fi disponibile şi lucruri noi", precizează Bandai într-un comunicat, citat de publicaţia britanică.

Pentru moment nu a fost stabilită o dată la care aplicaţia Tamagotchi va fi scoasă pe piaţă, producătorul japonez precizând doar că jocul va fi disponibil "în curând". 

Primul joc Tamagotchi a fost lansat pe piaţă în anul 1996 şi a reprezentat un mare succes pentru Bandai. Principiul de funcţionare al jocului este unul simplu. Pe display-ul micuţului joc este afişat un animal virtual de care utilizatorul trebuie să aibă grijă. Acesta trebuie hrănit, spălat şi dus la culcare, altfel animalul va muri.

Cuvântul "Tamagotchi" reprezintă o contopire a două cuvinte, "Tamago", care în japoneză înseamnă "ou" şi "Watch" care se traduce prin "a privi" / "a supraveghea". 

Conform The Telegraph, Bandai a vândut circa 78 de milioane de jocuri Tamagotchi.   

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici