Cinci filme de Bogdan George Apetri, la ICR

Cinci scurtmetraje de Bogdan George Apetri - "Corny", "The Arrival of the Train at the Station", "Crossing", "A Very Small Trilogy of Loneliness" şi "Last Day of December" - vor fi proiectate pe 3 septembrie, la Institutul Cultural Român (ICR) din Bucureşti.

2 afișări
Imaginea articolului Cinci filme de Bogdan George Apetri, la ICR

Cinci filme de Bogdan George Apetri, la ICR

Filmele vor fi proiectate în prezenţa regizorului, informează ICR. Evenimentul are loc în cadrul programului Seara de Film, desfăşurat de Institut.

În deschiderea proiecţiei va vorbi criticul de film Mihai Fulger. Accesul publicului este liber.

"Corny" (2002) a fost premiat la Tambay Florida Film Festival (SUA), în timp ce "The Arrival of the Train at the Station" (2002) a fost selectat la Festivalulul de Film Underground de la Washington D.C. şi la CinéRail, Paris.

"Crossing" (2003) este o întâlnire improbabilă între un bărbat şi o fată în metroul newyorkez. A fost premiat la Festivalul de Film de la Morbegno (Italia) şi selectat la Festivalul Internaţional de Film Urban de la Teheran (Iran) şi la Festivalul Internaţional Crossroads (Oregon, SUA).

"A Very Small Trilogy of Loneliness"/"O foarte scurtă trilogie a singurătăţii" (2006) aratră trei perspective, acelaşi moment, acelaşi sentiment. A fost selectat la festivalurile internaţionale de la Clermont-Ferrand (Franţa), Rotterdam (Olanda), Munchen (Germania), Edinburgh (Marea Britanie) şi la Festivalul Anonimul din Delta Dunării.

"Last Day of December"/"Ultima zi din decembrie" (2006) prezintă o întoarcere acasă, strâns legată de evenimente şi întrebări din trecut, care influenţează prezentul. Scurtmetrajul a obţinut premiul juriului la Festivalul de Film Independent de la Aarhus (Danemarca) şi la Festivalul Internaţional de Film de la Brooklyn (SUA) şi a fost selectat la festivalurile de la Rotterdam, Aubagne şi Paris (Franţa), Montreal (Canada), Santa Barbara (California), Ankara (Turcia), precum şi la TIFF (România).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici