Claudiu Lucaci: TVR este o instituţie condusă politic. Voi contesta rezultatul reevaluării mele

Claudiu Lucaci, care a primit un punctaj sub cel necesar pentru a rămâne şef al Ştirilor TVR, a declarat, pentru MEDIAFAX, că va contesta acest rezultat, precizând că a înţeles dintr-o discuţie cu Stelian Tănase, şeful SRTv, că evaluarea managerilor TVR s-a făcut "pe considerente politice".

387 afișări
Imaginea articolului Claudiu Lucaci: TVR este o instituţie condusă politic. Voi contesta rezultatul reevaluării mele

Claudiu Lucaci: TVR este o instituţie condusă politic. Voi contesta rezultatul reevaluării mele (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci) a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-şi putea păstra funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri din TVR, însă acesta are posibilitatea să depună contestaţie, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, mai multe surse din TVR.

Claudiu Lucaci a fost reevaluat, deşi a obţinut un punctaj care îi permitea să îşi menţină actuala funcţie la prima evaluare a activităţii sale, însă o comisie condusă de Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a decis că procesul de evaluare în cazul său "a fost viciat".

Contactat vineri de agenţia MEDIAFAX, Claudiu Lucaci a confirmat că a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-şi putea continua activitatea de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri.

Claudiu Lucaci a precizat că reevaluarea sa şi înfiinţarea unei comisii noi de reanalizare a activităţii sale nu sunt prevăzute în niciun regulament. De asemenea, Lucaci a spus că va contesta rezultatul reevaluării sale, având în vedere că la raportul de activitate a obţinut un punctaj mult mai mare decât a obţinut la interviul în faţa comisiei de reevaluare, interviu care ar fi trebuit să plece tocmai de la raportul său de activitate.

"Eu sunt obligat să fac o contestaţie", a spus Claudiu Lucaci, precizând că "este imposibil de înţeles" pentru el cum un raport de activitate notat cu aproape 90 de puncte din 100 nu a fost suficient pentru a obţine la interviu un punctaj pentru a trecere evaluarea.

Din punctul de vedere al lui Claudiu Lucaci, interviul la care a participat nu a avut obiectul evaluării activităţii sale. Totodată, potrivit lui Lucaci, în timpul interviului s-au discutat lucruri care "nu făceau obiectul interviului". "Mi s-au adus reproşuri că mi-am permis să fac o contestaţie după prima evaluare", a spus Claudiu Lucaci.

Totodată, Claudiu Lucaci a spus că a purtat o discuţie cu Stelian Tănase înainte să fie anunţate rezultatele oficiale ale primei sale evaluări. "Din discuţia pe care am avut-o cu domnul Tănase am înţeles că evaluarea managerilor s-a făcut pe considerente politice", a spus Claudiu Lucaci. "Sigur, domnul Tănase nu o să recunoască acest lucru, dar eu am posibilitatea să demonstrez acest lucru", a mai spus Lucaci.

Claudiu Lucaci a mai afirmat că a depus deja o acţiune în instanţă în acest caz. "Am acţionat deja în instanţă. Acţiunea în instanţă am depus-o la câteva zile după anunţul rezultatelor oficiale", a spus Lucaci.

El şi-a motivat decizia prin faptul că reevaluarea sa nu era prevăzută în regulamentele TVR. "Domnul Tănase a făcut o cerere de reevaluare, deşi nu există o asemenea prevedere în niciun regulament, nu există nicio bază juridică", a mai spus Lucaci.

Pe de altă parte, Claudiu Lucaci a făcut referire la faptul că, deşi componenţa comisiei care l-a reevaluat a fost diferită de componenţa celei care l-a evaluat iniţial, comisia de contestaţii în procesul de reevaluare va fi condusă tot de Stelian Tănase, aşa cum a fost şi comisia de contestaţii de la evaluare.

Întrebat dacă va rămâne în TVR în cazul în care îi va fi respinsă contestaţia şi va fi nevoit să plece de la conducerea Ştirilor TVR, Claudiu Lucaci a spus că nu mai are încredere în această instituţie. "În acest moment nu ştiu dacă mai doresc să rămân în TVR, pentru că nu mai este o instituţie de presă, ci este o instituţie condusă politic", a spus Claudiu Lucaci.

El a precizat că, dacă s-a construit ceva în SRTv în ultimii ani, s-a construit la Ştirile TVR. "Nu există un reproş faţă de activitatea mea profesională, ci am înţeles că se discută de ce eu şi nu altul", a spus Claudiu Lucaci. El a mai spus că înlăturarea sa de la Ştirile TVR "ţine de dorinţa domnului Tănase de a-şi pune o persoană care se află sub controlul lui direct".

"În acest moment nu pot avea încredere într-o instituţie care-mi interzice activitatea, deşi nu are ce să-mi reproşeze profesional", a mai spus Claudiu Lucaci.

El a precizat, totodată, că se aşteaptă la represalii din partea lui Stelian Tănase. "Mă aştept la represalii din partea domnului Tănase, care, în ultimele luni de zile, mi-a interzis mai multe activităţi propuse, inclusiv să plec în concediu de odihnă, fără să aibă vreun motiv", a mai spus Claudiu Lucaci.

În momentul difuzării acestei ştiri sunt înregistrate la Tribunalul Bucureşti, Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, două dosare în care Claudiu Lucaci a dat în judecată SRTv. Materia acestor dosare, care au fost înregistrate pe 11 decembrie 2014 şi 23 martie 2015, este "litigii de muncă", iar obiectul este "anulare act".

Totodată, SRTv l-a dat în judecată pe Claudiu Lucaci, printr-un dosar înregistrat pe 16 martie la Tribunalul Bucureşti, Secţia a-VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. Obiectul acestui dosar este "acţiune în răspundere patrimonială".

Până la ora difuzării acestei ştiri, Stelian Tănase nu a putut fi contactat de agenţia MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici