Cluj: Aproximativ 55.000 de spectatori, la TIFF

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care s-a desfăşurat, în perioada 28 mai - 6 iunie, la Cluj-Napoca, a avut, în acest an, aproximativ 55.000 de spectatori, cu cinci mii mai mulţi faţă de ediţia anterioară.

20 afișări
Imaginea articolului Cluj: Aproximativ 55.000 de spectatori, la TIFF

Cluj: Aproximativ 55.000 de spectatori, la TIFF (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Potrivit organizatorilor, în cele zece zile TIFF a adunat, la Cluj, 55.000 de spectatori, un record absolut, în cele 14 locuri unde s-au desfăşurat proiecţii.

În 2009, TIFF a vândut 50.000 de bilete, cu cinci mii mai puţine faţă de ediţia din 2010.

Pe parcursul celor zece zile de festival, cinefilii au putut urmări 240 de producţii din 47 de ţări.

De asemenea, TIFF a adus la Cluj 699 de invitaţi, profesionişti din domeniul cinematografic, din ţară şi din străinătate, iar presa internaţională a reflectat pe larg despre festivalul de film.

Astfel, publicaţia "Variety" a scris despre proclamaţia cineaştilor de la Gala de închidere a festivalului, iar AFP prezintă un reportaj despre oraşul din inima Transilvaniei, care este pe cale să devină celebru nu datorită lui Dracula, ci datorită Festivalului de Film.

TIFF continuă la Sibiu, în perioada 9 - 13 iunie, în trei zone: Piaţa Mică, Centrul Cultural Habitus şi Teatrul de Vară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici