CNA a amendat cu 5.000 de lei Prima TV

CNA a amendat, joi, cu 5.000 de lei Prima TV, pentru două promo-uri la emisiunile de ştiri "Focus" din 13 şi 24 iunie, în care s-a prezentat cazul unei eleve care i-a scos ochii unei colege, respectiv imagini şocante cu un cal bolnav, fapt care încalcă legislaţia privind protecţia minorilor.

34 afișări
Imaginea articolului CNA a amendat cu 5.000 de lei Prima TV

CNA a amendat cu 5.000 de lei Prima TV

Potrivit CNA, Prima TV a difuzat pe 13 iunie, într-un grupaj de publicitate inserat în timpul unui film de desene animate, de la ora 16.30, un promo pentru ediţia de ştiri "Focus" de la ora 18.00. În promo se spunea că o elevă i-a scos ochii unei colege şi apoi a mâncat unul dintre globii oculari.

Totodată, pe 24 iunie, Prima TV, în cadrul unui grupaj de publicitate, inserat tot în timpul unui film de desene animate, a difuzat un promo la ediţia de ştiri "Focus", în care erau prezentate imagini cu un cal bolnav. Pe ecran au apărut imagini şocante cu calul bolnav, potrivit CNA.

Membrii CNA au considerat nepotrivită difuzarea acestor promo-uri în timpul unor filme de desene animate pentru copii.

Narcisa Iorga, membru al CNA, a propus amendarea Prima TV cu 5.000 de lei, pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale privind protecţia minorilor.

Membrii Consiliului au votat propunerea de amendare a televiziunii, pentru încălcarea art. 15, alin. 1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "În intervalul orar 6.00 - 20.00, radiodifuzorii nu pot difuza anunţuri promoţionale care includ scene de violenţă, sex, limbaj vulgar sau alte elemente ce pot afecta copiii", dar şi art. 27, alin. 1 din Cod - "Programele de ştiri şi de actualităţi se supun cerinţelor de protecţie a copiilor şi vizionării în familie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici