CNA a amendat MTV cu 10 mii de lei şi a somat OTV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat postul MTV cu 10 mii de lei pentru publicitate mascată şi a somat OTV pentru neprecizarea numărului de SMS-uri primite într-o ediţie a emisiunii "Dan Diaconescu Direct".

1 afișare
Imaginea articolului CNA a amendat MTV cu 10 mii de lei şi a somat OTV

CNA a amendat MTV cu 10 mii de lei şi a somat OTV

Astfel, MTV a fost amendat pentru difuzarea de reclame mascate în emisiunile "MTV Club Zone", din perioada 17 august – 7 septembrie, în aceste emisiuni fiind promovate diferite cluburi.

CNA a somat OTV la propunerea lui Răsvan Popescu, întrucât reprezentanţii postului nu au precizat, în cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 17 august, numărul de SMS-uri pe care le-au primit, inducând astfel în eroare telespectatorii. Decizia de somare s-a luat în baza articolului 78, litera h din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, care prevede că "să se precizeze numărul mesajelor primite prin orice mijloace de comunicare, atunci când se prezintă opiniile publicului".

Membrii CNA au propus, de asemenea, ca în decizia de somare, postul OTV să fie atenţionat asupra emisiunilor cu minori, întrucât Consiliul a constatat numeroasele emisiuni ale postului care au ca subiecţi copiii cu vârste mici. "Să-şi amintească de recomandarea pe care am facut-o televiziunilor în urmă cu o lună, în legătură cu emisiunile care au ca subiecţi minori", a spus Cristina Trepcea, membru CNA.

Consiliul a decis şi trimiterea unei adrese posturilor de radio Kiss FM şi Radio Guerrilla, privind oprirea de la difuzare, până la intrarea în legalitate, a unui spot publicitar pentru Romexterra Bank. Potrivit membrilor CNA, în spot nu se precizează dobânda anuală, ceea ce contravine articolului 114 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici