CNA face apel la radiodifuzori să nu reflecte referendumul prin emisiuni cu caracter electoral

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) face apel la radiodifuzori să evite transformarea programelor dedicate reflectării referendumului în emisiuni cu caracter electoral, după primirea mai multor reclamaţii, pe care urmează să le analizeze, potrivit unui comunicat al Consiliului.

167 afișări
Imaginea articolului CNA face apel la radiodifuzori să nu reflecte referendumul prin emisiuni cu caracter electoral

CNA face apel la radiodifuzori să nu reflecte referendumul prin emisiuni cu caracter electoral

CNA a primit duminică o serie de reclamaţii cu privire la faptul că unele posturi de televiziune, centrale şi locale, încalcă reglementările referitoare la desfăşurarea referendumului.

Difuzarea emisiunilor de dezbatere de duminică se poate face numai cu respectarea Deciziei nr. 586 din 10 iulie 2012 care nu permite campania electorală în ziua votului, atrage atenţia CNA.

În urma monitorizărilor proprii, CNA a constatat că o parte din sesizările primite duminică se confirmă şi va continua analizarea tuturor aspectelor care pot constitui încălcări ale legislaţiei audiovizualului.

CNA face apel la radiodifuzori să evite transformarea programelor dedicate reflectării Referendumului în emisiuni cu caracter electoral, se mai arată în comunicatul Consiliului.

Campania pentru referendum s-a încheiat sâmbătă, la ora 7.00.

Potrivit articolului 8 din Decizia CNA nr. 586 din 10 iulie 2012 privind reflectarea referendumului în audiovizual, de la încheierea campaniei şi până la ora închiderii urnelor, sunt interzise: prezentarea de sondaje de opinie, difuzarea anchetelor de tip vox pop, dezbateri şi comentarii privind desfăşurarea campaniei pentru referendum şi îndemnuri de a vota pentru sau împotriva demiterii preşedintelui României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici