CNA merge în şcoli, în aprilie, pentru a-i învăţa pe copii care le sunt drepturile în audiovizual

Un număr de 100 de experţi ai Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) vor merge, în perioada 1 - 5 aprilie, în şcoli din Bucureşti şi din ţară, pentru a-i învăţa pe copii care sunt drepturile şi libertăţile lor în audiovizual, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de CNA.

263 afișări
Imaginea articolului CNA merge în şcoli, în aprilie, pentru a-i învăţa pe copii care le sunt drepturile în audiovizual

CNA merge în şcoli, în aprilie, pentru a-i învăţa pe copii care le sunt drepturile în audiovizual (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Campania Consiliului Naţional al Audiovizualului «Violenţa în şcoli iese de pe TV» se va concretiza, în perioada 1 - 5 aprilie 2013, în cadrul programului «Şcoala Altfel», prin prezenţa în şcolile bucureştene şi în alte 30 de judeţe din ţară a unui număr de 100 de experţi ai CNA care vor prezenta un «demo» despre drepturile şi libertăţile copilului în audiovizual", spune Laura Georgescu, preşedintele CNA.

Potrivit acesteia, "surpriza este un TelVerde 0.800.888.555, la care membrii CNA vor răspunde copiilor şi le vor oferi consiliere în materie de programe de radio şi de televiziune".

"Aceasta este doar prima etapă din sesiunea de activităţi prevăzute în parteneriatul dintre sistemul de educaţie şi audiovizual, în luna mai 2013 urmând să existe o evaluare şi să venim cu o primă soluţie: «Fugi de la TV, participă la Crosul CNA»", mai spune Laura Georgescu.

Preşedintele CNA precizează că această campanie se va încheia pe 1 iunie, cu un cadou oferit copiilor care au beneficiat de aceste cursuri, respectiv un spot antiviolenţă realizat după ideile lor.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a lansat în luna martie numărul de TelVerde 0.800.888.555, la care copiii şi adulţii pot suna pentru a semnala Consiliului programe audiovizuale şi aspecte din aceste programe pe care le urmăresc şi nu le agreează.

Lansarea numărului de TelVerde a venit după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a organizat, pe 8 martie, la Palatul Parlamentului, dezbaterea "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău".

La dezbaterea respectivă au participat, alături de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, specialişti din domeniul sănătăţii şi ai educaţiei, reprezentanţi ai mediului academic, ai asociaţiilor de părinţi şi ai ONG-urilor care desfăşoară activităţi în domeniul educaţiei nonformale, precum şi reprezentanţi ai unor radiodifuzori care difuzează programe pentru copii.

În finalul întâlnirii, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a spus că în cadrul dezbaterii a fost semnat un "Acord-cadru de coordonare a acţiunilor privind promovarea drepturilor minorilor în audiovizual".

Potrivit acordului, CNA va asigura, lunar, pe parcursul anului 2013, prezenţa experţilor săi în Centrele de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare, în scopul cunoaşterii drepturilor şi libertăţilor copiilor în audiovizual.

Pe de altă parte, CNA a lansat, pe 23 ianuarie, petiţia online "Interesul public mai presus de gustul publicului", al cărei scop este "de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio".

Până în prezent, petiţia CNA a strâns peste 17.750 de semnături de la lansare, potrivit unei informări postate pe site-ul Consiliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici