CNA: Posturile tv să mediatizeze cu moderaţie conflictele din sport

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a trimis, miercuri, posturilor de televiziune, o recomandare prin care solicită radiodifuzorilor să manifeste moderaţie în mediatizarea conflictelor din lumea sportului.

6 afișări
Imaginea articolului CNA: Posturile tv să mediatizeze cu moderaţie conflictele din sport

CNA: Posturile tv să mediatizeze cu moderaţie conflictele din sport

De asemenea, recomandarea CNA se referă la respectare intervalelor orare cerute de reglementările privind protecţia minorilor, considerând că posturile de televiziune au o mare influenţă în educaţia copiilor, "care învaţă prin imitaţie şi îşi aleg deseori modelele din rândul fotbaliştilor sau sportivilor de succes".

Potrivit articolului 27.1 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, "programele de ştiri şi de actualităţi se supun cerinţelor de protecţie a copiilor şi vizionării în familie".

"Incidentele violente de pe stadioane, limbajul agresiv, vulgar al suporterilor nemulţumiţi, dar şi replicile pe care le schimbă mai marii fotbalului românesc (...) mediatizate excesiv, tind să ia locul adevăratelor ştiri sportive şi să monopolizeze spaţiul de difuzare al rubricilor de sport reduse la fotbal", se arată în recomandarea CNA.

Această recomandare a venit după ce, joi, 16 august, membrii CNA au decis somarea publică a posturilor TVR 1, Naţional TV, Kanal D, Pro TV, Antena 1, Antena 3 şi Realitatea TV pentru folosirea unui limbaj violent în emisiunile de ştiri sportive.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici