CNN îşi suspendă difuzarea în Rusia în urma unor schimbări în legislaţia privind presa

Postul american de televiziune CNN a anunţat luni că-şi suspendă difuzarea în Rusia, în urma unor "schimbări recente în legislaţia rusă privind mass-media" care au ca scop să consolideze controlul asupra presei independente.

606 afișări
Imaginea articolului CNN îşi suspendă difuzarea în Rusia în urma unor schimbări în legislaţia privind presa

CNN îşi suspendă difuzarea în Rusia în urma unor schimbări în legislaţia privind presa

Compania-mamă a CNN, Turner International, nu a oferit vreun calendar în comunicat, însă potrivit agenţiei ruse Tass difuzarea urmează să fie întreruptă de la 31 decembrie.

"Turner International analizează opţiunile distribuţiei CNN în Rusia, în lumina schimbărilor recente din legislaţia rusă privind mass-media", anunţă grupul într-un comunicat. "Punem capăt relaţiilor noastre de distribuţie actuale în timpul acestui proces", adaugă grupul.

"Sperăm să putem reveni pe această piaţă şi-i vom informa pe partenerii noştri cu privire la orice evoluţie în legătură cu reluarea acestor servicii", a anunţat Turner International, proprietatea Time Warner.

În comunicat se precizează că biroul CNN de la Moscova "nu este afectat" de această decizie.

Măsura intervine în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin vizează tot mai mult presa independentă, în special pe tema acoperirii crizei din Ucraina.

Noua lege limitează la 20% partea de capital pe care o entitate străină o poate deţine într-o companie media în Rusia, ceea ce ameninţă cea mai mare parte a organismelor independente din ţară.

Cele mai importante organizaţii de presă din Rusia sunt publice sau controlate de către aliaţi ai lui Putin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici