Colecţia de artă a actorului Dennis Hopper, scoasă la licitaţie de casa Christie's

Peste 200 de opere de artă, printre care se află tablouri de Andy Warhol şi Jean-Michel Basquiat, care i-au aparţinut actorului Dennis Hooper, decedat în luna mai, vor fi scoase la vânzare de casa Christie's, în cadrul a două şedinţe de licitaţie.

25 afișări
Imaginea articolului Colecţia de artă a actorului Dennis Hopper, scoasă la licitaţie de casa Christie's

Colecţia de artă a actorului Dennis Hopper, scoasă la licitaţie de casa Christie's (Imagine: www.lagas.com)

Potrivit experţilor casei de licitaţii Christie's, aceste opere de artă ar putea genera împreună venituri de 13 milioane de dolari.

Actorul Dennis Hopper a decedat în luna mai, din cauza unui cancer la prostată. El însuşi pasionat de pictură, cineastul american era un avid colecţionar de artă şi un entuziast admirator al curentului Pop Art.

Un tablou fără titlu al pictorului Jean-Michel Basquiat, realizat în acril, ulei şi grafit, are cele mai mari şanse de a deveni "vedeta" primei şedinţe a licitaţiei, programată pe 11 noiembrie, specialiştii casei Christie's aşteptând ca lucrarea să se vândă cu un preţ cuprins între cinci milioane de dolari şi şapte milioane de dolari. Un portret al actorului Dennis Hopper, realizat în 1971 de celebrul Andy Warhol, ar putea fi vândut, la rândul lui, pentru o sumă de 1,2 milioane de dolari.

Un număr de 35 de opere vor fi scoase la licitaţie la casa Christie's pe 11 noiembrie, la New York, iar alte 200 de opere vor fi scoase la vânzare în ianuarie 2011.

Dennis Hopper, cunoscut pentru filmul-cult "Easy Rider" (1969), pe care l-a regizat şi în care a jucat, a decedat pe 29 mai, în reşedinţa sa din Los Angeles, la vârsta de 74 de ani, din cauza unor complicaţii provocate de cancerul la prostată de care suferea.

De-a lungul unei cariere de peste 50 de ani, Hopper a jucat roluri diverse, apărând alături de mentorul său, James Dean, în "Rebel fără cauză" şi "Uriaşul", în anii '50, şi având mai multe partituri de maniac în "Apocalipsul acum", "Catifeaua albastră" şi "Speed: Cursa infernală". A primit două nominalizări la premiile Oscar, pentru scenariul peliculei "Easy Rider" (alături de Peter Fonda şi Terry Southern) - pentru care a primit şi un premiu de debut la Festivalul de la Cannes - şi pentru interpretarea unui antrenor de baschet alcoolic în drama "Antrenorii" din 1986.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici