Computerul tău este vulnerabil în faţa unui atac? Poţi afla!

Cât de sigur eşti că un atac online nu te va afecta? Probabil că te bazezi pe Microsoft şi Apple, care te anunţă ori de câte ori apare un update de securitate. Sau pe Google, care îşi updateaza sistemele automat. Dar până când se întâmplă asta, calculatorul tău este oricând vulnerabil în faţa hackerilor.

36 afișări
Imaginea articolului Computerul tău este vulnerabil în faţa unui atac? Poţi afla!

Computerul tău este vulnerabil în faţa unui atac? Poţi afla! (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Aproape orice soft de pe computerul tau este "defect". Cum vine asta? Sistemele, programele şi aplicaţiile nu sunt perfecte, dimpotrivă, de multe ori cei care le realizează îşi dau seama ulterior că ele conţin diverse greşeli. Ei bine, tocmai aceste erori umane se transformă în slăbiciuni ale computerului, numite vulnerabilităţi de tip zero.

Vulnerabilităţile îţi expun calculatorul la pericole, care vin, aşa cum era de aşteptat, din partea hackerilor. Aceştia studiază cele mai folosite programe, pentru ca un atac să aibă un impact devastator, asupra cât mai multor utilizatori. Vulnerabil este, de pildă, chiar Windows, apoi avem browserele, Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, dar şi Flash Player, Yahoo Messenger şi aşa mai departe.

CIteşte mai multe despre vulnerabilităţile comuterului tău pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici