Concert de muzică sacră la împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice şi Patrimoniu, va organiza la Catedrala Sfântul Iosif, în data de 18 martie 2023, ora 20:00, evenimentul cultural-religios „Concert de muzică sacră” cu ocazia împlinirii celor 140 de ani de la înfiinţarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

171 afișări
Imaginea articolului Concert de muzică sacră la împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti

Concertul dă startul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 140 de ani de la înfiinţarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, şi totodată, cinstirea Sfântului Iosif, patronul spiritual al catedralei Romano-Catolice din Bucureşti.

Orchestra ANIMA a Catedralei ”Sfântul Iosif” din Bucureşti, singura orchestră de muzică sacră din România şi din Europa care se află sub decret episcopal, va încânta publicul prin măiastra interpretare a artiştilor, introducându-i în atmosfera sărbătorii Catedralei din Bucureşti. Orchestra ANIMA este constituită din vârfuri de lance ale generaţiei de tineri instrumentişti şi solişti vocali, iar aplecarea acestora către muzica sacră reprezintă punctul de pornire în acest demers.

Evanghelizarea prin Cânt şi Cuvânt este obiectivul primordial al evenimentului. 

Programul concertului:

1. VIR FIDELIS de Pr. L. Lambillotte
2. Sonata da Chiesa no. 6 în Si bemol Major de W.A. Mozart
3. Stabat Mater de J.P. Pergolesi

Orchestra ANIMA va fi dirijată de maestrul Cătălin Toropoc, bariton al Operei Naţionale din Bucureşti.

Intrarea este liberă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici