Concertul de jazz „Joy of Life”, în stagiunea Arcub, pe 28 februarie, cu Petrică Andrei

„Joy of Life”, ultimul concert din programul stagiunii de jazz Artist in Residence de la Arcub, va fi susţinut de trioul artistului Petrică Andrei în data de 28 februarie, de la ora 20.00, la Sala Mare a instituţie, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

89 afișări
Imaginea articolului Concertul de jazz „Joy of Life”, în stagiunea Arcub, pe 28 februarie, cu Petrică Andrei

Concertul de jazz „Joy of Life”, în stagiunea Arcub, pe 28 februarie, cu Petrică Andrei

Cum biletele puse în vânzare pentru concertul de jazz „Tenderly”, susţinut joi de Luiza Zan Trio la Arcub, s-au epuizat, instituţia anunţă deja următorul spectacol din cadrul stagiunii de jazz la finalul lunii februarie. Următorul eveniment aduce jazz interpretat la pian, contrabas şi baterie într-o colaborare pe care organizatorii o prezintă drept ”inedită şi spectaculoasă” între pianistul Petrică Andrei, contrabasistul Olivier Gatto şi bateristul Vlad Popescu.

Unul dintre cei mai buni pianişti ai momentului, Petrică Andrei urcă pe scenă cu muzica unui disc premiat, cu jazz liric şi cu un triunghi sonor de special pentru concertul „Joy of Life”.

Alături de Petrică Andrei, vin în faţa publicului contrabasistul Olivier Gatto şi bateristul Vlad Popescu. Cunoscuţi pentru proiecte şi compoziţii inedit de originale, pentru colaborări speciale şi concerte spectaculoase, cei trei artişti formează ”un triunghi sonor solid, omogen, cu o foarte bună «percuţie» în zona dialogului de tip «jam session»”, potrivit descrierii formulate de Cristi Marica pentru Radio România Muzical, trioul Petrică Andrei Trio.

Olivier Gatto şi-a început cariera muzicală ca prim contrabasist al Grand Orchestre de Jazz de l’Armée de L’Air. A studiat aranjamentul şi compoziţia de jazz la Berklee College of Music, unde a fost coleg cu Roy Hargrove, Antonio Hart şi Mark Turner, cu care a cântat de mai multe ori. A renunţat la studii pentru a pleca în turneu cu trombonistul Slide Hampton. Reîntors în Europa, i-a acompaniat pe Ray Charles, Lee Konitz, Ravi Coltrane şi Glenn Miller. A înregistrat cu Cesária Évora, Billy Cobham, Salif Keita şi Craig Bailey.

Vlad Popescu este membru al Big Band Radio din 1992 şi percuţionist secund al Filarmonicii „George Enescu” din 1996. Evoluează ca baterist şi percuţionist în concerte internaţionale şi la festivalurile de jazz din România. În 2011, a iniţiat proiectul „Stagiunea de Jazz”, în parteneriat cu Radio România Cultural şi Teatrul ACT. A cântat alături de pianistul Jancy Korossy pe scena Ateneului Român şi a urcat pe scenă împreună cu Decebal Bădilă şi Marcinho Eiras în spectacolul realizat în memoria lui Michel Petrucciani.

Petrică Andrei are o carieră puternic influenţată de mentorul său Marius Popp. Petrică Andrei a fost remarcat la vârsta de 18 ani, când a câştigat „Premiul pentru debut” la Sibiu Jazz Festival în 1993. A primit o serie de distincţii naţionale şi internaţionale şi a fost invitat să cânte în prestigioase festivaluri internaţionale la Paris, Viena, Lisabona, Vilnius, Berlin, Barcelona, Bruxelles şi Bucureşti. A lansat trei albume personale şi colaborează cu Richard Galliano, Barry Altshul, Peter Herbolzheimer sau Emil Bîzgă.

Programul „Artist in Residence” a fost iniţiat în toamna anului 2016, la ARCUB. Proiectul invită, în fiecare sezon, un artist român pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o temă aleasă de el însuşi. După ce primele două sezoane au prezentat un program de concerte selecţionate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriată de Cristian Soleanu şi prezintă, în perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici