"Concertul" lui Radu Mihăileanu a primit sprijin financiar din partea Eurimages

Filmul "Concertul" de Radu Mihăileanu se află printre cele zece coproducţii europene care au primit un sprijin financiar în valoare totală de 3.875.000 de euro, din partea fondului Eurimages al Consiliului Europei.

103 afișări
Imaginea articolului "Concertul" lui Radu Mihăileanu a primit sprijin financiar din partea Eurimages

Regizorul Radu Mihăileanu (Imagine: Mediafax Foto)

Pe lângă "Concertul" (Franţa/Italia/România/Belgia), Eurimages mai acordă sprijin pentru filme percum "Besa" de Srdjan Karanovic (Serbia/ Slovenia/Ungaria/Franţa), "Dau" de Ilya Khrzhanovsky (Germania/Franţa/Rusia/Suedia) şi "My Queen Karo" de Dorothée van den Berghe (Belgia/Olanda).

Radu Mihăileanu a declarat, recent, pentru MEDIAFAX, că va începe filmările pentru "Concertul" în 23 mai, la Bucureşti, în film urmând să joace, printre alţii, actorii Vlad Ivanov, Valentin Teodosiu, Ion Săpdaru şi Ovidiu Cuncea. "Concertul" se va filma aproximativ 60 la sută în România, o săptămână la Moscova şi restul la Paris.

Filmul spune povestea unui fost director al Teatrului Balşoi, concediat cu 25 de ani înainte, pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei, devenit între timp un simplu îngrijitor în cadrul aceleiaşi instituţii. Până în momentul când, într-o noapte, în timp ce curăţa biroul directorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris, la faimoasă sală Pleyel.

Acesta este punctul de plecare al unei comedii dulci-amărui, care se înscrie în linia umanistă a filmelor "Trahir" sau "Trenul vieţii/ Train de vie", cu un regizor ataşat dintotdeauna unui scop nobil, şi anume acela de a reda demnitatea unor personaje uitate, brutalizate de Istorie.

"Concertul" (regia şi scenariul Radu Mihăileanu) a obţinut, în ianuarie, cea mai mare finanţare, de 1,6 milioane lei, la cea de-a doua sesiune a concursului de proiecte cinematografice din 2007 a Centrului Naţional al Cinematografiei. Proiectul este o coproducţie Castel Film/Les Productions du Trésor.

Eurimages este un fond care susţine coproducţia, distribuţia şi prezentarea cinematografiei europene. De la înfiinţarea sa, în 1988, Eurimages a susţinut 1200 de coproducţii europene, acordând finanţare în valoare totală de 355 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici