Concertul Nigel Kennedy Quintet, reprogramat (Galerie Video)

Concertul pe care celebrul violonist Nigel Kennedy trebuia să-l susţină alături de trupa sa, pe 5 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, a fost reprogramat pentru data de 24 a aceleaşi luni, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentaţi ai organizatorilor, Media Services Events.

79 afișări
Imaginea articolului Concertul Nigel Kennedy Quintet, reprogramat (Galerie Video)

Concertul Nigel Kennedy Quintet, reprogramat

Potrivit acestora, evenimentul se va desfăşura tot sub egida "Masters Of Jazz", festival care se desfăşoară între 23 şi 26 octombrie, la Sala Palatului, prezentând concerte susţinute de Al Jarreau, Monty Alexander Trio şi Count Basie Orchestra, Erik Truffaz şi Dianne Reeves şi Five Piece Band (Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride, Kenny Garrett, Vinnie Colaiuta).

Violonistul Nigel Kennedy a jucat un rol important în popularizarea muzicii clasice.

"Copil teribil al viorii", celebru pentru nonconformismul său, el a mai concertat în România în 2005, în cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu", dar şi anul trecut, în cadrul unui concert privat.

Elev al lui Yehudi Menuhin, el a studiat şi la celebrul colegiu Juilliard din New York.

El este unul dintre cei mai bine vânduţi instrumentişti de muzică clasică, dar şi un adept al amestecului de stiluri, el combinând pe langă muzica clasică, pop-ul şi jazz-ul.

Kennedy a jucat un rol foarte important în popularizarea muzicii clasice, în special în rândul celor tineri, chiar dacă şi-a atras şi unele critici din cauza acestei abordări a muzicii clasice.

Pe lângă înregistrările sale de muzică clasică, muzicianul este recunoscut pentru momentele sale de improvizaţie din concerte, precum şi pentru abordarea în stil Jimi Hendrix a concertelor de vioară ale lui Beethoven.

Nigel Kennedy Quintet - "Carnivore of the animals"

Nigel Kennedy Quintet - "Hills of Saturn"

Nigel Kennedy Quintet - "Nice bottle of beaujolair, innit"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici