Concursuri de scenarii de teatru şi film pe tema violenţei şi discriminării, la Luna artEST

Pasionaţii de fotografie, teatru şi film îşi pot înscrie proiectele la concursurile iniţiate de Fundaţia artEST în luna septembrie, tema aleasă pentru competiţii fiind lupta împotriva violenţei şi a discriminării.

515 afișări
Imaginea articolului Concursuri de scenarii de teatru şi film pe tema violenţei şi discriminării, la Luna artEST

Concursuri de scenarii de teatru şi film pe tema violenţei şi discriminării, la Luna artEST

Fundaţia artEST, al cărei preşedinte este actriţa şi regizoarea Iarina Demian, lansează, în luna noiembrie, proiectul "Artiştii împotriva violenţei şi discriminării". Evenimentul se va desfăşura pe parcursul lunii noiembrie şi îşi propune să atragă atenţia asupra celor mai întâlnite forme de discriminare şi violenţă prezente în societatea românească actuală, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Una dintre componentele importante ale evenimentului este reprezentată de concursurile de fotografie, scenarii de teatru contemporan şi de scurtmetraje, care au ca temă principală violenţa şi discriminarea în societate.

Înscrierile pentru cele trei concursuri încep pe 1 septembrie, materialele putând fi trimise pe adresa de e-mail concurs@artest.ro.

Astfel, pentru concursul de fotografie, al cărui juriu va fi format din Alex Gâlmeanu, Andrei Pungovschi şi Stelian Pavalache, premiul cel mare va consta în suma de 300 de euro, urmând ca cele mai bune fotografii să fie expuse, în luna noiembrie, la sala ArCuB din Capitală.

În ceea ce priveşte concursul pentru piesele de teatru, al cărui juriu va fi format din regizorul Alexandru Darie, actriţa Dorina Chiriac şi criticul de teatru Gabriela Hurezan, acesta se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, Fundaţia artEST dorindu-şi susţinerea tinerelor talente. Cele mai bune piese de teatru vor fi publicate într-un volum produs de fundaţia artEST, în timp ce piesa câştigătoare va face obiectul unui spectacol-lectură pe scena ArCuB, cu participarea unor actori profesionişti. Spectacolul va fi produs tot de Fundaţia artEST.

Pe de altă parte, concursul de scenarii pentru scurtmetraje, care va fi jurizat de regizoarea Iulia Rugină şi de scenaristele Oana Răsuceanu şi Ana Agopian, se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Câştigătorul concursului pentru cel mai bun scenariu va primi un premiu în valoare de 500 de euro.

Detalii despre regulamentele concursurilor şi data limită până la care pot fi trimise proiectele sunt disponibile pe adresa www.artest.ro.

Luna artEST este organizată cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), în parteneriat cu ArCuB şi F64.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici