Consiliul de Administraţie al TVR va prezenta un plan de redresare economică pe 6 luni, prin concedieri şi plata datoriilor

Consiliul de Administraţie al TVR va aproba, în termen de 45 zile, un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în şase luni, iar după acest interval va prezenta rezultatele Parlamentului, conform unei decizii a Guvernului.

408 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Administraţie al TVR va prezenta un plan de redresare economică pe 6 luni, prin concedieri şi plata datoriilor

Consiliul de Administraţie al TVR va prezenta un plan de redresare economică pe 6 luni, prin concedieri şi plata datoriilor (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Procedura a fost decisă în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă.

Prin acest act normativ se instituie obligaţia Consiliului de Administraţie al SRTV de a se aproba un program de redresare economică în termen de 45 zile. Programul de redresare va cuprinde măsuri organizatorice şi restructurări economice şi de personal, astfel încât datoriile fiscale să fie plătite în termen de şase luni, iar celelalte datorii să fie reeşalonate prin negociere.

La expirarea termenului de şase luni, CA al SRTV are obligaţia de a prezenta un raport Parlamentului cu privire la rezultatele programului de redresare, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Acesta a mai arătat că ordonanţa prevede explicit că membrii CA ai SRTV răspund în condiţiile legii, penal, civil şi administrativ pentru neresepctarea actului normativ.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a decis că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va debloca pentru o perioadă de şase luni conturile televiziunii publice, interval în care va fi derulat un proces de reorganizare a TVR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici