Coregraful Michael Kidd, deţinător al unui premiu Oscar, a murit

Michael Kidd, autorul coregrafiilor pentru unele din cele mai celebre musicaluri puse în scenă pe Broadway, dar şi a celei din "Şapte mirese pentru şapte fraţi", a murit la Los Angeles, la vârsta de 92 de ani, din cauza unui cancer.

1 afișare

Michael Kidd, pe numele real Milton Greenwald, s-a născut pe 12 august 1919, la New York, şi a murit în locuinţa sa din Los Angeles, din cauza unui cancer, potrivit Los Angeles Times.

Kidd a fost recompensat cu un premiu Oscar pentru întreaga carieră, în 1997, şi a câştigat cinci premii Tony, cele mai importante distincţii acordate în teatru în Statele Unite.

Michael Kidd este creatorul unor comedii muzicale celebre precum "Finian's Rainbrow" (1947), "Guys and Dolls" (1951), "Can-Can" (1954), "Li'l Abner" (1957) şi "Destry Rides Again" (1960).

Cea mai faimoasă este coregrafia sa pentru "Şapte mirese pentru şapte fraţi" (1954).

Michael Kidd a mai realizat coregrafiile pentru Fred Astaire şi Cyd Charisse din "Orchestra ambunaltă/ The Band Wagon" (1953), regizat de Vincente Minnelli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici