Cristian Tudor Popescu: Rugămintea unui strigoi către dl Mircea Badea

Dacă acum 2-3 ani, subsemnatul mă adresam în calitate de bătrân naiv d-lui Mircea Badea, acum mă văd silit s-o fac în calitate de cadavru. Căci dl Badea m-a declarat aseară mort, în forul său interior. Prin urmare, îi răspund din postura de strigoi.

1712 afișări
Imaginea articolului Cristian Tudor Popescu: Rugămintea unui strigoi către dl Mircea Badea

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax foto)

Motivul decedării mele de viu e faptul că aş fi afirmat în interviul dat la "Pagina de media" că Mircea Badea e un mincinos. Că n-am rostit nicicum, niciodată, aşa ceva stă mărturie interviul în cauză, din care, de altfel, dl Badea a reprodus în emisiunea sa fragmentul care îl privea. Fragment pe care, însă, l-a şi interpretat, "tradus" prin "deducţii" proprii, pentru uzul telespectatorilor, ca să ajungă să pronunţe cuvântul infamant de mai sus. A făcut astfel lucrul pe care chiar îl spun despre dânsul, nu că minte: a indus publicului, cu mijloace nonjurnalistice, ideea că Popescu îl face mincinos. Adică, un fals.

Am menţionat în zisul interviu, ca fapt important şi pozitiv, că dl Badea nu se pretinde jurnalist, cum procedează alţii pentru a-şi acoperi o activitate fetidă. Dar dl Badea mă somează să spun ce este jurnalismul şi să dau exemple de jurnalişti. Din păcate, nu pot să fac asta în stadiul de descompunere la care a ajuns presa; pot, în schimb, să spun ce nu e jurnalism.

Când dl Badea afirmă că "inşii care se autointitulau cu emfază jurnalişti mi s-au părut nişte boi" - asta nu e jurnalism. Căci dl Badea foloseşte argumentul autorităţii pentru a discredita o categorie profesională - pentru mine, Mircea Badea, o persoană populară şi ascultată, ăia sunt nişte boi, deci n-ar fi rău ca şi voi, fanii mei, să credeţi fără alte argumente că aşa e. Dl Badea foloseşte această metodă de nenumărate ori: "Fiţi atenţi la ce vă spun! O să mă pomeniţi! Poate nu e aşa, dar vă spun eu că aşa e! De ce? - pentru că se vede şi din naveta spaţială!" Într-o contrazicere cu subsemnatul, pe tema "procurorii DNA sunt comandaţi de Băsescu", şi-a adus chiar propria viaţă ca argument: "Aşa e, sunt în stare să mor dacă nu e aşa!"

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici