Cruz-Diez, artistul din Venezuela, pionier al artei cinetice şi optice a murit la Paris

Carlos Cruz-Diez, artistul din Venezuela, pionier al artei cinetice şi optice din secolul XX, a murit la Paris, la 95 de ani, anunţă Reuters.

292 afișări
Imaginea articolului Cruz-Diez, artistul din Venezuela, pionier al artei cinetice şi optice a murit la Paris

Cruz-Diez, artistul din Venezuela, pionier al artei cinetice şi optice a murit la Paris (Imagine: cruz-diez.com)

Moartea artistului considerat unul dintre cei mai inovatori creatori din secolul XX a fost anunţată duminică pe site-ul fundaţiei care poartă numele legendarului artist.

Născut la Caracas în 1923, Cruz-Diez trăia în Franţa din 1960. Lucrările sale abstracte se remarcă prin folosirea culorii şi liniei pentru acrea impresia de mişcare. Opera sa este expusă la muzee din toată lumea, printre acestea numărânduse Muzeul de Artă Modernă New York, Tate Modern, din Londra şi Muzeul de Arte Frumoase din Caracas.

“Cu adâncă durere anunţăm moartea iubitlui nostru tată, bunic şi stră-bunic, Carlos Eduardo Cruz-Diez. Dragostea ta, bucuria ta, învăţătura şi culorile tale vor rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, au scris apropiaţii artistului.

În ciuda faptului că s-a stabilit la Paris, artistul şi-a lăsat amprenta şi în ţara sa natală. Picturile concepute de el pentru pereţii şi podelele Aeroportului Simon Bolivar, din Caracas sunt una dintre mărcile inconfundabile ale capitalei Venezuelei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici