Cum a ajuns Monica Ulmanu să lucreze pentru Washington Post, The Guardian, Reuters sau Boston Globe: ”Se practică jurnalism de cea mai înaltă calitate”

  • Monica Ulmanu este editor grafic pentru The Washington Post din 2018
  • Monica Ulmanu: ”Jurnaliştii sunt foarte ambiţioşi, sunt hotărâţi să găsească subiecte care să influenţeze discuţia în mediul public”
561 afișări
Imaginea articolului Cum a ajuns Monica Ulmanu să lucreze pentru Washington Post, The Guardian, Reuters sau Boston Globe: ”Se practică jurnalism de cea mai înaltă calitate”

Cum a ajuns Monica Ulmanu să lucreze la Washington Post, The Guardian, Reuters sau Boston Globe: ”Se practică jurnalism de cea mai înaltă calitate”

Vrei să ştii cum se lucrează pentru un material care primeşte cel mai important premiu pentru jurnalism în Statele Unite? Monica Ulmanu povesteşte ce contează cel mai mult pentru jurnalista premiată în 2020 cu premiul Pulitzer.

Monica Ulmanu este prima absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti care câştigă un Premiu Pulitzer. Ea a fost laureata reputatelor distincţii, la categoria jurnalism explicativ, împreună cu colegii săi din redacţia Washington Post.

Monica Ulmanu: ”Se practică jurnalism de cea mai înaltă calitate. Eu, de fapt, am avut norocul să lucrez în redacţii unde se întâmpla deja asta. Şi la Guardian este acelaşi nivel, şi la New York Times, la Boston Globe. Sigur, Boston Globe are mai puţini cititori, e un ziar local. Sunt aceleaşi standarde jurnalistice foarte ridicate care se aplică muncii noastre. Se munceşte foarte foarte mult. Jurnaliştii sunt foarte ambiţioşi, sunt hotărâţi să găsească subiecte care să influenţeze discuţia în mediul public şi nu trebuie să fii neapărat într-o redacţie atât de mare ca să practici tipul ăsta de jurnalism. Dacă te uiţi la cine a câştigat premiile Pulitzer, până la urmă, sunt şi ziare locale, nu e neapărat să fii într-un ziar naţional şi cu atâtea resurse.  

Eu întotdeauna am lucrat de interactive, graphics desk. E parte din redacţie, ca oricare alt departament. Poate că la Washington Post suntem mai mulţi. Cu siguranţă suntem mai mulţi decât eram la Boston Globe. La New York Times sunt mai mulţi decât avem noi. De fapt e vorba de motivaţie şi de ce te motivează pe când lucrezi. Cred că mai e vorba de viziune. Viziunea pentru vizual, vizualul să fie predominant, să aibă impact. Asta contează de fapt pentru mine. Viziunea asta a existat peste tot.” 

Ulmanu este editor grafic pentru The Washington Post din 2018. Ea a lucrat înainte pentru The Guardian, a făcut parte din departamentul grafic al Thomson Reuters, Boston Globe şi a fost intern la The New York Times. Este laureată a numeroase alte premii şi distincţii internaţionale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici