Eforturile medicilor, în imagini. Cum arată o zi de muncă din viaţa lor pe timp de pandemie?

  • Cadrele medicale sunt în linia întâi în lupta cu Covid-19
  • Fotograful Cristian Movilă îţi arată eforturile medicilor într-un scurt film
  • Filmul va rula până pe 23 octombrie în Piaţa George Enescu din Capitală
1095 afișări
Imaginea articolului Eforturile medicilor, în imagini. Cum arată o zi de muncă din viaţa lor pe timp de pandemie?

FOTO: DON'T TAKE THEM FOR GRANTED / YouTube EIDOS Foundation

Cum ar fi să vezi prin ce trece un medic într-o zi de muncă pe timp de pandemie? Ei bine, Cristian Movilă, fotograf şi fondator al proiectului Unfinished – o comunitate care uneşte oamenii prin artă, curiozitate şi fapte bune s-a gândit deja cum să-ţi arate efortul medicilor de până acum. Din martie şi până în august s-a documentat şi a fotografiat

„Ei sunt acolo de foarte mult timp, de luni de zile, fără vacanţe, fără nimic. Iar noi dacă ajungem acolo, îi luăm for granted, ca şi cum ni se cuvine să ne trateze pentru că sunt plătiţi de stat. Mesajul meu e unul singur – dacă nu avem grijă de noi înşine, n-o să putem să trecem peste asta. Şi e simplu, începând cu masca. Cu greu am convins autorităţile româneşti să mă lase să documentez acest proiect”, spune Cristian Movilă, fotograf & fondatorul proiectului Don’t take them for granted.

Voice over-ul filmului este Benedict Cumberbatch, un actor englez care ajucat în seriale precum Sherlock sau The Hobbit. Filmul va rula până pe 23 octombrie în Piaţa George Enescu între orele 11:00 şi 24:00.

„Au avut un efect sobru, apăsător aşa. Dar e bun că ne aduce la cunoştinţă problemele pe care unele persoane le tratează cu ignoranţă”, este de părere un băiat, în timp ce o femeie spune că i-a plăcut mesajul. „Adică să nu iei totul ca şi cum ţi s-ar cuveni. Trebuie să lupţi”, a înţeles ea.  O altă femeie povesteşte: „Am fost surprinsă aşa, mergeam cu bicicleta şi m-a suprins în mod plăcut. Îţi dă aşa o emoţie…”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici