Cum poţi să-ţi spionezi copiii când intră pe reţelele de socializare

Peste zece ore petrecute online zilnic, 201 persoane în medie aflate pe lista de prieteni, zeci de fotografii şi de informaţii personale vărsate în mediul virtual - toate acestea fac parte din viaţa oricărui adolescent care are cont pe Facebook.

101 afișări
Imaginea articolului Cum poţi să-ţi spionezi copiii când intră pe reţelele de socializare

Cum poţi să-ţi spionezi copiii când intră pe reţelele de socializare

Dar şi din cea a adultului - părinte, nevoit să se reinventeze din cauza reţelelor de socializare, care au schimbat până şi felul în care părinţii îşi exercită rolul parental, scrie aralifestyle.com. Publicaţia citată atenţionează asupra pericolului la care este supus un minor ori de câte ori navighează pe internet, asupra prieteniilor din mediul virtual, dar şi asupra site-urilor vizitate de un adolescent. Nu întotdeauna cele mai ortodoxe.

Sondajele recente arată că patru din cinci adolescenţi se uită regulat la fotografii şi filme destinate adulţilor, fie pe calculatorul de acasă, fie pe telefonul mobil. De altfel, două treimi dintre copiii britanici, participanţi la un studiu, au recunoscut că au accesat materiale cu conţinut explicit pornografic de pe mobilul personal. "Îngrijorător este faptul că cei mai mulţi dintre părinţi sunt nepăsători la ce imagini descarcă micuţii lor de pe internet", spune Tanya Byron, expert parental şi unul dintre realizatorii studiilor de profil. Byron consideră că "minorii sunt incapabili să proceseze tsunamiul de imagini explicite care se revarsă asupra lor când navighează pe internet". Softurile de control parental sau de filtrare a conţinutului web ar putea fi o soluţie în acest caz, militează aralifestyle.com, care propune SocialShield.

Citeşte mai multe despre supravegherea copiilor când intră pe reţelele de socializare pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici