Cum să te fereşti de pericolele Internetului

Faptul că Internetul aduce un mare plus vieţii noastre nu-l poate contesta nimeni, iar avantajele utilizării lui sunt nenumărate şi nici nu mai intră în discuţie. Însă întotdeauna este şi un revers al medaliei. Există pericole la tot pasul şi pentru a te bucura de beneficiile Internetului trebuie să ştii şi cum să te protejezi. Securitatea datelor personale şi a intimităţii este un motiv suficient pentru a învăţa să eviţi capcanele la care eşti expus în fiecare zi.

411 afișări
Imaginea articolului Cum să te fereşti de pericolele Internetului

Cum să te fereşti de pericolele Internetului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei de la CyberDefender, furnizorii de servicii de securitate pentru Internet, au studiat problema şi au venit cu câteva soluţii, mai precis lucruri pe care NU trebuie să le faci atunci când navighezi în lumea virtuală.

Am extras dintre ele câteva de care ne lovim zi de zi fără să le dăm mare importanţă:

1.Cum să te protejezi când utilizezi un alt calculator decât al tău personal.

NU bifa niciodată butonul " Keep me signed in" dacă utilizezi un calculator la care mai au acces şi alţii.

Citeşte mai multe despre cum să te fereşti de pericolele Internetului pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici