Cum se va desfăşura Noaptea Albă a Galeriilor. Ediţia actuală cuprinde zece oraşe din ţară

La nivel naţional, Noaptea Albă a Galeriilor/ NAG se va desfăşura în acest weekend, 15-17 octombrie, în 10 oraşe din ţară: Arad, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Mediaş, Timişoara, Târgu Mureş, Reşiţa şi Sibiu.

311 afișări
Imaginea articolului Cum se va desfăşura Noaptea Albă a Galeriilor. Ediţia actuală cuprinde zece oraşe din ţară

Sursa foto: Mediafaxfoto

Pe fondul creşterii ratei de infectare COVID-19 în oraşul Bucureşti, evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor/ NAG nu va mai avea loc în format offline în capitală şi este reprogramat în format online pentru data de 13 noiembrie.

„Anul trecut am reuşit să organizăm o ediţie NAG offline în plină pandemie, asigurând în mod responsabil grija faţă de participanţi şi public şi am sperat că şi în acest an ne vom putea bucura împreună de această ediţie aniversară descoperind harta magică a galeriilor, spaţiilor alternative şi a studiourilor de artist. Nu a fost o decizie uşoară să anulăm evenimentul de la Bucureşti, oraşul unde acum cincisprezece ani, într-o noapte de mai, am petrecut prima noapte albă dedicată culturii contemporane, dar rămânem alături de comunitatea artiştilor şi vom pregăti o ediţie online în 13 noiembrie care va rămâne consemnată în arhiva platformei noapteagaleriilor.ro.

Vă mulţumesc încă o dată tuturor pentru încredere şi susţinerea acordată, Noaptea Albă a Galeriilor sper că va rămâne un eveniment independent care tratează în mod egal comunitatea artiştilor dincolo de interesele himerelor pieţei de artă sau trendurile momentului.” - Suzana Dan, fondatoare a Asociaţiei Ephemair, iniţiatoare Noaptea Albă a Galeriilor

Intervalul orar al evenimentului din oraşele menţionate va fi adaptat în fiecare oraş în parte în funcţie de prevederile oficiale existente la nivel local.

Ediţia aniversară NAG#15 celebrează 51 de ani de activitate ai grupului de artă experimentală kinema ikon din Arad cu proiectul special NAG#15 - expoziţia kimæra, o metainstalaţie interactivă colectivă a artiştilor gH, Bogdanator, Alex Halka şi reVoltaire, care va avea loc între 15.10 şi 01.11.2021 la Muzeul de Artă Arad, în cadrul MAFA8 - Media Art Festival Arad, şi între 26.11 şi 23.01.2022 la Rezidenţa BRD Scena9 din Bucureşti. Expoziţia de la Arad prezintă cele 4 elemente ale instalaţiei kimæra, inserate în spaţiul din cadrul MAFA8. Utilizând materiale, mijloace de realizare şi medii diferite, cei 4 artişti au creat moduli autonomi ca formă şi conţinut, aceştia vor fi interconectaţi în forma kimærei odată cu relocarea în spaţiul Rezidenţei BRD Scena9.

„kimæra este o metainstalaţie interactivă care combină old media cu internetul lucrurilor, cu realitatea augmentată, cu printul 3D, cu sunetul generat de inteligenţa artificială, cu levitaţia unui automaton îmblănit învăluit în miros de zahăr ars. kimæra sau cum arată haosul privit de la o distanţă confortabilă”, spune Călin Man (reVoltaire), unul dintre cei patru artişti care au realizat instalaţia kimaera

Noaptea Albă a Galeriilor este un eveniment iniţiat din 2007 la Bucureşti de către Asociaţia Ephemair şi din 2016 în parteneriat cu organizaţii locale în alte oraşe din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici