Damian & Brothers, în concert la Arenele Romane

Trupa Damian & Brothers va susţine, pe 3 iulie, concertul "Aprinde focul din tine", la Arenele Romane din Bucureşti, se arată pe site-ul Bilet.ro.

259 afișări
Imaginea articolului Damian & Brothers, în concert la Arenele Romane

Damian & Brothers, în concert la Arenele Romane (Imagine: Mediafax Foto)

Biletele pentru concert au preţurile de 40, 60, 80 şi 100 de lei, în funcţie de locul ocupat.

Trupa Damian & Brothers este cunoscută pentru modul spontan şi dinamic în care abordează muzica ţigănească, împletind acordurile tradiţionale cu influenţe contemporane din întreaga lume. Deţinător al unui premiu Grammy şi autor a 17 albume muzicale, Damian Drăghici a cântat alături de Joe Cocker, Shaggy, Cindy Lauper şi James Brown.

Damian & Brothers propune un concept muzical ce păstrează vie pasiunea ţiganilor, îmbogăţind-o cu sound-uri şi ritmuri noi. Improvizaţiile trupei readuc în prezent tipare vechi de sute de ani, pe care le alătură rock-ului, jazz-ului, flamenco-ului sau muzicii electronice.

Muzicianul Damian Drăghici s-a născut la Bucureşti într-o familie romă şi a început să cânte la vârsta de trei ani. La vârsta de zece ani, instrumentul preferat era naiul, iar la 15 ani, înregistra cu Orchestra Simfonică Radio.

A părăsit ţara în perioada comunistă, ajungând să cânte pe străzi şi la nunţi şi botezuri în Grecia. A absolvit cu Magna Cum Laudae secţia interpretare de jazz la colegiul de muzică Berkley din Boston. În 2004, Damian a participat la turneul Nights of the Proms alături de nume precum James Brown, Joe Cocker, Shaggy şi Gipsy Kings.

În 2005 a primit premiul Grammy pentru albumul "Journey To The Sun".

De asemenea, trupa Damian & Brothers a mai concertat la Bucureşti la prima ediţie a B'estfest, precum şi la Teatrul Mic.

În 2007 a fost Ambasador al Anului Egalităţii de Şanse, iar anul acesta este Ambasador al Anului European al Dialogului Intercultural.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici