Damian Drăghici: Încercăm să facem publicul să-şi lase inima deschisă

Damian Drăghici, care joi va susţine un concert la Arenele Romane din Bucureşti, în formula Damian & Brothers, a declarat marţi, că prin spectacolul pe care îl va prezenta - intitulat "Aprinde focul din tine" - încearcă să "deschidă" inimile spectatorilor.

162 afișări
Imaginea articolului Damian Drăghici: Încercăm să facem publicul să-şi lase inima deschisă

Damian Drăghici: Încercăm să facem publicul să-şi lase inima deschisă (Imagine: Mediafax Foto)

"În concertul acesta, tot ce încercăm este să facem publicul să-şi deschidă inima", a declarat Damian Drăghici.

"Prin muzică cred că noi putem să schimbăm într-un fel o stare a oamenilor – starea sufletească", a mai spus el, promiţând că show-ul de joi va fi unul "incendiar".

"De un an şi jumătate ne perindăm prin Europa, prin România, am avut şi un musical în Germania (...) şi aveam nevoie de un concert care să reprezinte ceea ce ştim noi să facem mai bine", a precizat el.

În concertul de la Bucureşti, Damian & Brothers propune un concept muzical ce păstrează vie pasiunea ţiganilor, îmbogăţind-o cu sound-uri şi ritmuri noi.

Improvizaţiile trupei readuc în prezent tipare vechi de sute de ani, pe care le alătură rock-ului, jazz-ului, flamenco-ului sau muzicii electronice.

"În toţi anii în care am fost plecat, am colaborat cu mulţi artişti, şi de jazz şi clasici (...), dar în tot acest timp am descoperit că tot fraţii mei, romii, sunt mai talentaţi", a mai spus el.

Drăghici a anunţat că următorul album Damian & Brothers se va intitula "Chemarea sângelui".

Muzicianul Damian Drăghici s-a născut la Bucureşti într-o familie romă şi a început să cânte la vârsta de trei ani.

La vârsta de zece ani, instrumentul preferat era naiul, iar la 15 ani, înregistra cu Orchestra Simfonică Radio.

A părăsit ţara în perioada comunistă, ajungând să cânte pe străzi şi la nunţi şi botezuri în Grecia.

A absolvit cu Magna Cum Laudae secţia interpretare de jazz la colegiul de muzică Berkley din Boston. În 2004, Damian a participat la turneul Nights of the Proms alături de nume precum James Brown, Joe Cocker, Shaggy şi Gipsy Kings.

În 2005 a primit premiul Grammy pentru albumul "Journey To The Sun".

De asemenea, trupa Damian & Brothers a mai concertat la Bucureşti la prima ediţie a B'estfest, precum şi la Teatrul Mic.

În 2007 a fost Ambasador al Anului Egalităţii de Şanse, iar anul acesta este Ambasador al Anului European al Dialogului Intercultural.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici