Dan Diaconescu a cerut CNA să "reanalizeze" două amenzi acordate OTV

Dan Diaconescu a cerut CNA să "reanalizeze" două decizii ale Consiliului, în urma cărora OTV a fost amendat cu 5.000 de lei, pentru "incidentul cu tomberonul", şi cu 10.000 de lei, pentru prezentarea cazului Dianei Maloş, găsită spânzurată într-un copac, în Suceava.

53 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu a cerut CNA să "reanalizeze" două amenzi acordate OTV

Dan Diaconescu a cerut CNA să "reanalizeze" două amenzi acordate OTV (Imagine: Mediafax Foto)

Dan Diaconescu a fost prezent în şedinţa de joi a CNA, cerând Consiliului să "reanalizeze" decizia din 13 ianuarie prin care postul OTV a fost amendat cu 5.000 de lei, pentru incidentul cu tomberonul din emisiunea "Dan Diaconescu Direct". Totodată, Diaconescu a contestat şi decizia CNA din 20 ianuarie prin care OTV a fost amendat cu 10.000 de lei, pentru mai multe ediţii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct" în care s-a prezentat cazul Dianei Maloş, găsită spânzurată într-un copac, în Suceava.

Diaconescu: Incidentul cu tomberonul nu a fost o "regie"

În ceea ce priveşte "incidentul cu tomberonul", Dan Diaconescu a precizat că nu a fost o "regie", fapt dovedit şi de declaraţiile lui Tolea Ciumac la alte posturi de televiziune. În timpul emisiunii sale, realizatorul tv Dan Diaconescu a fost pe punctul de a fi aruncat, în direct, într-un tomberon adus în studioul OTV de Tolea Ciumac, un fost luptător K1.

"Aţi specificat că se pare că a fost o regie. Între timp, el (Tolea Ciumac, n.r.) a dat mai multe declaraţii publice în care a spus clar că nu a fost o regie. Există un dosar la poliţie care atestă acest lucru, că nu a fost o regie", le-a spus Dan Diaconescu membrilor CNA. "Mi s-a reproşat faptul că nu a fost întreruptă emisia. Dreptul de a întrerupe emisia îl am doar eu şi producătoarea", a spus acesta.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, i-a explicat că emisia trebuia întreruptă, pentru a nu încălca legislaţia audiovizuală. "Puteaţi ca, în momentul în care se petrece o scenă care are acest caracter de incitare la violenţă, să întrerupeţi emisiunea. Temeiul sancţiunii este că acolo s-a petrecut o scenă care incita la violenţă, puteaţi să întrerupeţi emisia", a spus Răsvan Popescu.

Explicaţia lui Dan Diaconescu a fost aceea că "totul s-a petrecut foarte repede" şi producătoarea emisiunii a ezitat să întrerupă emisia, pentru a avea o dovadă că Tolea a încercat să-l introducă în tomberon pe Diaconescu.

"Scena s-a derulat destul de repede. Nu a durat mai multe de 10-15 secunde, moment în care producătoarea a avut nişte ezitări. Discutase cu Tolea, îi spusese că este o glumă, că în tomberon este Magda Ciumac. Producătoarea a avut o oscilaţie, să închidă să nu închidă (emisia, nr.). Dacă închidea, nu mai avea nicio probă că Tolea a vrut să mă bage în tomberon. Totul s-a întâmplat foarte repede. E ca şi cum unul ar intra în studio şi ar trage cu mitraliera, când să mai opreşti emisia?", a explicat Dan Diaconescu.

"Făceam foarte bine dacă o opream, numai că noi nu ne-am dat seama. Un singur avantaj avem, că avem proba asta pentru Poliţie", a mai spus Dan Diaconescu, cerând "bunăvoinţa" Consiliului, pentru că "au fost luaţi prin surprindere" de Tolea Ciumac.

"Acesta este sensul sancţiunii, ca lucruri ca acestea să nu se mai întâmple", a precizat Răsvan Popescu.

Diaconescu: Demersul acestui serial ţine 100% de familia Dianei Maloş

În ceea ce priveşte decizia CNA din 20 ianuarie prin care postul OTV a fost amendat cu 10.000 de lei, pentru mai multe ediţii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct" în care s-a prezentat cazul Dianei Maloş, Dan Diaconescu a spus că familia fetei doreşte să demonstreze că aceasta nu s-a sinucis, ci a fost ucisă.

"Demersul acestui serial ţine 100% de familia Dianei Maloş (...) O parte din anchetatori şi familia spun că fata a fost omorâtă, altă parte din anchetatori, că s-a sinucis. Familia a venit în studio şi a spus că fata a fost asasinată", a spus Dan Diaconescu, precizând că imaginile cu fata spânzurată provin de la Poliţia Judeţeană Suceava.

"(Poliţia, n.r.) ne-a dat acces la imagini, pentru a ne demonstra că este vorba de o sinucidere (...) Poliţia ne-a trimis tot felul de fotografii, certificate medico-legale", a explicat Dan Diaconescu.

"Noi nu dăm imaginile ca să facem audienţă, ci pentru că familia vrea să demonstreze ceva (...) Trebuie să arătăm faţa victimei ca să demonstrăm că ea nu a fost spânzurată", a mai spus Dan Diaconescu, precizând că "acest film (care o arată pe Diana Maloş spânzurată, n.r.) s-a dat şi la alte televiziuni".

Totuşi, Cristina Trepcea i-a spus lui Dan Diaconescu că astfel de imagini nu pot fi difuzate pe posturile de televiziune, la nicio oră. "Nu acceptaţi că nu este treaba presei să rezolve astfel de lucruri (...) Aşa ceva nu se dă la nicio oră. Nu protejăm minorii, protejăm toţi oamenii", a spus Trepcea.

Ea a fost susţinută de Răsvan Popescu. "Legea interzice prezentarea unor asemenea cazuri înainte de ora 22.00 şi prezentarea de tehnici de sinucidere (...) Prezentarea în detaliu a unei tehnici criminale nu e permisă de Cod (Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, n.r.), dă idei altora", a spus Popescu.

"Trebuie să ţineţi cont de faptul că o familie şi-a pierdut o fată, ei consideră că este o crimă şi se luptă cu sistemul şi ne-au cerut nouă ajutorul", a afirmat Dan Diaconescu.

Ioan Onisei şi Dan Grigore au refuzat întâlnirea cu Diaconescu

În urma discuţiilor, CNA nu a luat nicio decizie, din lipsă de cvorum, întrucât Ioan Onisei, vicepreşedintele Consiliului, şi membrul CNA, Dan Grigore, au refuzat să ia parte la întâlnirea cu Dan Diaconescu.

"Nu voi participa la întâlnirea cu domnul Dan Diaconescu întrucât postul domniei sale a aruncat cu noroi în mine şi în familia mea. Nici nu cred că are vreun rost", a spus Dan Grigore.

"Şi eu voi lipsi", a spus şi Ioan Onisei, motivându-şi gestul prin "acuzaţiile ofensatoare" pe care le-a adresat Dan Diaconescu membrilor CNA.

Citeşte şi:

Dan Diaconescu, aproape aruncat la gunoi (Video)

OTV, amendat de CNA pentru incidentul cu tomberonul (Video)

Magda Ciumac – legată şi abandonată la marginea drumului, în Voluntari

Dan Diaconescu, amendat de CNA

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici