Dan Grigore Adamescu: Concedierile de la România Liberă, o "adaptare la bugetul de angajări"

Dan Grigore Adamescu, acţionar majoritar, împreună cu societatea germană WAZ, la cotidianul România Liberă, a declarat pentru MEDIAFAX că restructurările de la ziar s-au făcut din cauza depăşirii bugetului alocat de acţionari.

34 afișări
Imaginea articolului Dan Grigore Adamescu: Concedierile de la România Liberă, o "adaptare la bugetul de angajări"

Dan Grigore Adamescu: Concedierile de la România Liberă, o "adaptare la bugetul de angajări"

"Ziarul are un buget şi lucrează după acesta", a spus Adamescu, adăugând că managementul ziarului, asigurat de Emil Hurezeanu (director) şi Dan Cristian Turturică (redactor-şef), a depăşit suma alocată de acţionariat angajărilor de personal.

"Am alocat un buget pentru 100 de jurnalişti şi s-a urcat la 150", a explicat Adamescu, care a declarat că nu cunoaşte criteriile după care au fost aleşi cei concediaţi. "Sunt criterii de competenţă", a spus el, "sau pot să fie şi alte motive".

"Mai mult nu pot spune, nu e la mine decizia, eu nu stabilesc nimic acolo", a susţinut Adamescu, precizând că el nu-i cunoaşte decât pe "câţiva" dintre jurnaliştii României Libere. "România Liberă nu a fost dirijată niciodată de acţionari (...) Redacţia este independentă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici