Dan Perjovschi şi Mircea Cantor expun la Varşovia

Un număr de 13 artişti români, printre care Dan Perjovschi şi Mircea Cantor, îşi prezintă lucrările la Galeria "Zachęta" din Varşovia, în cadrul expoziţiei "Dada East? Contexte româneşti ale dadaismului", deschisă în perioada 16 mai - 29 iunie, informează Institutul Cultural Român (ICR).

28 afișări
Imaginea articolului Dan Perjovschi şi Mircea Cantor expun la Varşovia

Dan Perjovschi (Imagine: Mediafax Foto)

Expoziţia "Dada East? Contexte româneşti ale dadaismului" este dedicată prezenţei româneşti în avangarda artistică europeană, dar şi filiaţiilor contemporane româneşti ale tipului de insurgenţă promovat de dadaism şi avatarurile sale ulterioare.

Astfel, fotografiile şi publicaţiile care documentează apariţia mişcării Dada şi a avangardei româneşti interbelice sunt acompaniate de o mare expoziţie dedicată artei româneşti contemporane, în care vor fi prezentate lucrări de Irina Botea, Mircea Cantor, Ştefan Constantinescu, Ion Grigorescu, Sebastian Moldovan, Ciprian Mureşan, Dan Perjovschi, Lia Perjovschi, Cristi Pogăcean, Florin Tudor, Andrei Ujică, Mona Vătămanu.

Curatorul expoziţiei şi coordonatorul catalogului, care va apărea în seria de publicistică a Galeriei "Zachęta", este Zofia Machnicka.

Expoziţia este organizată de ICR din Varşovia, Galeria "Zachęta", Fundaţia ProHelvetia şi "Cabaret Voltaire", cu sprijinul Muzeului Literaturii Române din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici