Dan şi Lia Perjovschi vor conferenţia la Universität der Künste, Berlin

Artiştii Dan Perjovschi şi Lia Perjovschi vor conferenţia, pe 29 ianuarie, la Universität der Künste Berlin (Universitatea Artelor din Berlin), în cadrul unei serii de întâlniri de cultură organizate de instituţie.

4 afișări
Imaginea articolului Dan şi Lia Perjovschi vor conferenţia la Universität der Künste, Berlin

Dan şi Lia Perjovschi vor conferenţia la Universität der Künste, Berlin

Întâlnirea, organizată sub titulatura "De vorbă cu artiştii Lia & Dan Perjovschi", face parte din "Interflugs Lecture Series UdK (KünstlerInnengespräche und Workshops)"/ "Serie de conferinţe-workshop-uri" organizate de către Asociaţia Studenţilor din Universitatea Artelor Berlin, informează Institutul Cultural Român (ICR) de la Berlin.

Cei doi cunoscuţi artişti ai artei contemporane româneşti vor intra în dialog cu studenţii şi profesorii Universităţii de Artă din Berlin.

Evenimentul este organizat cu sprijinul ICR Berlin.

Începând cu 1 februarie 2008, Dan Perjovschi va fi prezent cu o nouă expoziţie personală în Galeria Gregor Podnar din Berlin.

Dan Perjovschi (46 de ani) este grafician, autor de performance, apologet critic şi satiric al artei politice. Operele lui Perjovschi au putut fi văzute pe pereţii şi tavanele de la MoMA, New York (2007), Tate Modern, Londra (2006), Muzeul Ludwig din Köln (2005). La Bienala de la Veneţia din 2007, desenele lui Perjovschi puteau fi luate chiar pe haine de vizitatorii pavilionului Arsenale, de pe pereţii coridorului de acces.

Născută la Sibiu, în 1961, Lia Perjovschi trăieşte şi lucrează la Bucureşti, iar de mai bine de zece ani expune constant în străinătate. A avut expoziţii personale la Innsbruck, Viena, New York, Timişoara, Cluj, Sibiu, Bucureşti, Universitatea Duke din SUA etc. Printre expoziţiile de grup la care a participat se numără unele la Muzeul de Artă Contemporană din Anvers (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen), Cabaret Voltaire Zurich, Muzeul de Artă Modernă din Ljubljana, Royal College of Art din Londra şi Muzeul de Artă Contemporană din Belgrad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici