Dan Suciu: OUG care va permite TVR să achite datoria la EBU va fi aprobată peste o săptămână

Ordonanţa de urgenţă care va modifica legislaţia astfel încât TVR va avea posibilitatea să achite datoria la EBU va fi aprobată în şedinţa viitoare a Guvernului, a spus Dan Suciu, miercuri, el anunţând totodată că Executivul a solicitat CA al TVR controlul cheltuielilor şi o strategie de funcţionare

326 afișări
Imaginea articolului Dan Suciu: OUG care va permite TVR să achite datoria la EBU va fi aprobată peste o săptămână

Dan Suciu: OUG care va permite TVR să achite datoria la EBU va fi aprobată peste o săptămână (Imagine Ovidiu Micsik / Mediafax Foto)

La finalul şedinţei Executivului, purtătorul de cuvânt a spus că ordonanţa de urgenţă privind TVR este iniţiată de Ministerul de Finanţe şi se află în dezbatere publică, iar după ce va avea toate avizele, va fi aprobată, cel mai probabil în şedinţa următoare a Guvernului.

"Nu e vorba de realocări financiare suplimentare pentru plata acestor datorii, ceea ce se întâmplă de fapt este crearea cadrului legal (...) În momentul în care a apărut disputa legată de pierderea unor drepturi de televizare a Televiziunii Române a diferite manifestări artistice, sportive sau programe, Guvernul a constatat că nu are cadrul legal pentru a interveni în sprijinul televiziunii publice în perspectiva susţinerii obligaţiilor constituţionale pe care aceasta le are", a spus Dan Suciu.

El a explicat că banii alocaţi la capitolul de "Cheletuieli cu închirierea spaţiilor şi circuitelor pentru agenţii economici din domeniul comunicaţiilor" vor putea fi utilizaţi de TVR pentru plata datoriilor la EBU, o plată care este "urgentă şi imperioasă", alftel TVR va fi eliminată din sistemul european de televiziune şi va pierde accesul la programele conferite prin statutul de membru.

"Noi creăm posibilitatea ca Televiziunea Română să-şi plătească o serie de datorii la EBU, nu plătim nici datoriile pe salarii, nici celelalte datorii pentru furnizori, nici datoriile pe care televiziunea le are faţă de angajaţii care au pierdut procese în instanţă. Toate aceste datorii rămân în picioare şi evident că ne interesează modul în care televiziunea va gestiona întregul proces şi îşi va achita aceste datorii într-un fel sau altul. Rămân, cred, peste 700 de milioane de lei datorii pe care televiziunea publică le are. Asta nu înseamnă că situaţia s-a schimbat fundamental la nivelul televiziunii publice, doar va exista cadrul prin care televiziunea va putea să beneficieze de programe de calitate pe care le ia de pe reţelele internaţionale", a spus Suciu.

El a subliniat faptul că Guvernul are cerinţe "foarte întemeiate" în ceea ce priveşte TVR, respectiv a solicitat controlul cheltuielilor şi o strategie de funcţionare pentru următoarea perioadă.

"Acesta a fost şi punctul de vedere al reprezentantului nostru în Consiliul de Administraţie al televiziunii şi aprecim faptul că în consiliu s-au votat aceste cerinţe, în consecinţă vom avea şi o strategie, şi un control al cheltuielilor", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici