David Garrett concertează la Bucureşti şi va cânta la o vioară care valorează 3,5 milioane de euro

Celebrul violonist David Garrett, artistul care a intrat în Guinness Book ca fiind unul dintre cei mai rapizi violonişti din lume, va concerta la Bucureşti, pe scena Arenelor Romane, pe 18 august, începând cu ora 20.00. El va cânta la o vioară care valorează 3,5 milioane de euro.

530 afișări
Imaginea articolului David Garrett concertează la Bucureşti şi va cânta la o vioară care valorează 3,5 milioane de euro

David Garrett concertează la Bucureşti şi va cânta la o vioară care valorează 3,5 milioane de euro

Violonistul David Garrett readuce în prim plan muzica clasică prin reinterpretarea unor compoziţii muzicale rare, semnate de virtuozi legendari, precum Franz Schubert, Antonio Vivaldi, Fritz Kreisler, Wolfgang Amadeus Mozart şi mulţi alţii, în acompaniamentul colegilor săi de scenă, Franck van der Heijden (chitară), Rogier van Wegberg (bas).

Printre acestea se numără şi lucrarea românească „Hora Staccato” semnată de virtuozul Grigoraş Dinicu, o piesă care primeşte reacţii extraordinare din partea publicului, indiferent de naţionalitate.

„Acest concert în varianta de trio poate părea destul de neconvenţional pentru o performanţă clasică. Cu toate acestea, de fapt, combinaţia dintre vioară şi chitară are o tradiţie mult mai lungă în istoria muzicii decât vioara şi pianul. Franck, Rogier şi cu mine considerăm această combinaţie incredibil de interesantă şi, odată cu viitoarele concerte, vrem să vă arătăm cât de bine se potrivesc şi se armonizează aceste instrumente unele cu altele”, explică David Garrett.

În urmă cu aproximativ un an, David Garrett a devenit proprietarului unei viori Guarneri del Gesù fabricată în anul 1734 la Cremona, de lutierul Bartolomeo Giuseppe Guarnerius, valoarea acesteia fiind de 3,5 milioane de euro. Pentru achiziţionarea acestei instruent valoros, excentricul artist a renunţat la una dintre locuinţele sale din New York. David Garrett şi-a făcut acest cadou cu prilejul zilei sale de naştere, când a împlinit vârsta de 42 de ani, şi îl va însoţi pe scena Arenelor Romane, în concertul de pe 18 august.

„Sunt deosebit de încântat să vă prezint noua mea vioară pe scena Arenelor Romane din Bucureşti: un Guarneri del Gesù din 1734, deţinut cândva de marele virtuoz Gaetano Pugnani. Unul dintre principalele motive pentru care am achiziţionat acest instrument minunat, care nu a mai fost utilizat de mult timp, a fost de fapt acest turneu – ca să vi-l pot prezenta. Cred că sunetul unei viori Guarneri poate exprima toată vulnerabilitatea şi fragilitatea, tot ceea ce este uman – în timp ce un Stradivarius sună întotdeauna oarecum supraomenesc. Mai ales cu repertoriul meu actual – „ICONIC”, care este plin de emoţii şi sentimente puternice, acea atingere umană fragilă este mult mai importantă pentru mine decât sunetul supraomenesc al unui Stradivarius. De aceea, consider că noua mea vioară Guarneri del Gesù este perfectă pentru concertele „ICONIC”– şi sper să vă bucuraţi să o ascultaţi la fel de mult pe cât îmi place mie să o cânt”, a mărturisit David Garrett.

Concertul de la Bucureşti face parte din turneul „ICONIC”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici