David Lynch, medaliat cu Legiunea de Onoare de Nicolas Sarkozy

Regizorul american David Lynch a fost medaliat, luni, cu Legiunea de Onoare de către preşedintele francez Nicolas Sarkozy, pentru "geniul" şi originalitatea de care a dat dovadă în filmele realizate până în prezent, transmite AFP.

1 afișare
Imaginea articolului David Lynch, medaliat cu Legiunea de Onoare de Nicolas Sarkozy

David Lynch, medaliat cu Legiunea de Onoare de Nicolas Sarkozy

Preşedintele francez l-a asigurat pe Lynch că filmul acestuia, "Omul Elefant", pe care l-a văzut pe când era adolescent, "l-a convins total" că cinematografia "este o chestiune foarte importantă".

La ceremonie au fost prezente mai multe celebrităţi, printre care s-au numărat iubita regizorului, actriţa Emily Stofle, regizorul Roman Polanski şi actriţele Fanny Ardant şi Charlotte Rampling.

Născut în 1946, în Montana, David Lynch a cunoscut succesul odată cu lansarea filmului "Omul elefant" (1980).

A primit Palme d'Or la Cannes în 1990 pentru filmul "Sailor et Lula", apoi a cunoscut succes după succes cu "Twin Peaks" (1992), "Metamorfoze" (1997) şi "Mulholland Drive - Calea misterelor" (2001).

În 2006, Lynch a primit Leul de aur pentru întreaga carieră la cea de-a 63-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia. David Lynch "este unul dintre regizorii care au influenţat puternic imaginarul contemporan graţie stilului vizionar şi tulburător", au subliniat atunci organizatorii festivalului. El este "un iniţiator al noului cinematograf american independent şi a deschis calea unor autori precum fraţii Coen, Jim Jarmush, Spike Lee, Quentin Tarantino", au adăugat aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici