Debutul Angelei Gheorghiu la Scala din Milano, criticat în Italia

Soprana Angela Gheorghiu nu a putut trece neobservată la debutul său la Scala din Milano, rolul pe care îl face în opera "Traviata" de Verdi fiind caracterizat de unii critici drept unul potrivit pentru opere de provincie, şi nu pentru vestita scenă italiană, relatează ziarul britanic The Times.

3 afișări
Imaginea articolului Debutul Angelei Gheorghiu la Scala din Milano, criticat în Italia

Debutul Angelei Gheorghiu la Scala din Milano, criticat în Italia

Era puţin probabil ca prima apariţie a Angelei Gheorghiu într-un rol la Scala să nu creeze discuţii. De altfel, acesta este teatrul unde soţul său, Roberto Alagna, a fost huiduit pe scenă (pe care nu s-a mai întors apoi), iar Gheorghiu a avut "îndrăzneala" să interpreteze rolul Violetta din "La Traviata" - rol pe care La Scala îl asociază cu Maria Callas.

Criticii milanezi au ironizat-o pe soprana de origine română, conform The Times. "Gheorghiu cântă aşa cum se obişnuia la operele de provincie acum mult timp", a scris Il Giornale, în vreme de Corriere della Sera a apreciat: "Ea se poartă pe scenă precum diva ce se crede că e - isterică".

Potrivit ziarului italian La Stampa, primele proteste ale publicului au fost înregistrate la finalul primului act, când soprana a falsat. Însă aceasta nu şi-a pierdut calmul, ieşind din scenă zâmbitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici