Decorări şi concerte, organizate cu prilejul celei de-a 94-a aniversări a Regelui Mihai I - FOTO

O ceremonie de decorări şi un concert la Castelul Peleş vor deschide, joi, seria de evenimente organizate cu ocazia celei de-a 94-a aniversări a Regelui Mihai I (pe 25 octombrie), care va include şi un concert de gală la Ateneul Român din Bucureşti.

362 afișări
Imaginea articolului Decorări şi concerte, organizate cu prilejul celei de-a 94-a aniversări a Regelui Mihai I - FOTO

Decorări şi concerte, organizate cu prilejul celei de-a 94-a aniversări a Regelui Mihai I (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Familia Regală a României va organiza, la Bucureşti şi Sinaia, în perioada 22 octombrie - 8 noiembrie, mai multe evenimente publice dedicate sărbătoririi Regelui Mihai I, la împlinirea vârstei de 94 de ani. Evenimentele se vor desfăşura în absenţa Regelui Mihai I.

Seria de evenimente va debuta joi, de la ora 15.45, în Salonul Florentin al Castelului Peleş, unde principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu vor acorda bursele de studii "Regele Ferdinand" şi "Regina Maria". Doi studenţi eminenţi din cadrul Universităţii Academiei de Ştiinţe a Moldovei vor primi bursele anului 2015. Cele două burse regale dedicate studenţilor Basarabiei au fost fondate în acest an de principesa Margareta şi principele Radu, au caracter anual şi sunt o continuare a legăturii tradiţionale dintre Coroană şi educaţie, începută de întemeietorul României moderne, Regele Carol I, potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Regelui Mihai I.

Evenimentele vor continua, joi, de la ora 16.00, în Holul de Onoare al Castelului Peleş, când principesa Margareta va decora, în numele Regelui Mihai I, o serie de personalităţi, instituţii şi colaboratori ai Casei Regale, din România şi din străinătate.

La ceremonie vor participa principesa Moştenitoare şi principele Radu, iar decorarea va fi urmată, de la ora 17.00, de un concert susţinut de Corul Regal în Sala de Muzică a Castelului Peleş.

Pe de altă parte, duminică, de la ora 10.00 - în ziua în care Regele Mihai I va împlini vârsta de 94 de ani -, Biroul de Presă al acestuia va da publicităţii un mesaj video al principesei moştenitoare Margareta cu prilejul aniversării tatălui său.

Totodată, duminică, de la ora 18.00, Ateneul Român din Bucureşti va găzdui cea de-a opta ediţie a concertului anual de binefacere organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României. Fondurile obţinute în urma concertului vor fi folosite în beneficiul programului "Tinere Talente", prin intermediul căruia fundaţia oferă burse de studiu tinerilor artişti aflaţi în situaţii materiale dificile.

Concertul va fi oferit de către tenorul Teodor Ilincăi, alături de Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, dirijată de maestrul Tiberiu Soare. După concert, în foaierul Ateneului Român, va avea loc expoziţia bursierilor programului "Tinere Talente".

La concert vor lua parte principesa moştenitoare Margareta, principele Radu şi principesa Maria.

Seria de evenimente dedicate aniversării Regelui Mihai I va continua luni, 2 noiembrie, de la ora 12.00, în Aula Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, când principesa Margareta şi principele Radu vor inaugura bursele de studii "Regele Carol I" şi "Regina Elisabeta". Doi studenţi eminenţi din cadrul Academiei vor primi bursele anului 2015.

Cele două burse regale dedicate studenţilor bucureşteni au fost fondate în acest an de Principesa Moştenitoare şi Principele Radu, au caracter anual şi sunt o continuare a legăturii tradiţionale dintre Coroană şi educaţie, începută de întemeietorul României moderne, Regele Carol I.

Pe de altă parte, Familia Regală a României pregăteşte un concert al Corului Regal, care va avea loc pe 8 noiembrie, cu ocazia zilei onomastice a Regelui Mihai I. Astfel, Corul Regal va susţine un concert extraordinar, sub bagheta dirijorului Eduard Dinu. Locul desfăşurării evenimentului va fi anunţat ulterior.

Cu acelaşi prilej, se va sărbători public Ziua Medaliei Regele Mihai I pentru Loialitate. La eveniment vor fi invitate personalităţi ale vieţii publice româneşti, posesoare ale decoraţiei regale. Evenimentul se va desfăşura în prezenţa principesei Maria, una dintre surorile principesei moştenitoare Margareta.

Pe de altă parte, pe site-ul Familiei Regale este publicată o fotografie realizată recent cu Regele Mihai I, în care acesta apare la volanul unui autoturism, alături de el fiind principesa moştenitoare Margareta. Fotografia este însoţită de o informare, potrivit căreia, în ajunul aniversării Regelui Mihai I, la împlinirea vârstei de 94 de ani, principesa Margareta şi principele Radu au făcut o vizită privată în Elveţia, de pe 16 octombrie până pe 20 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici