Delegaţia Patriarhiei a primit Lumina Sfântă de la Ierusalim / Ceremonia de la Aeroportul Otopeni | VIDEO

  • Lumina de la Sfântul Mormânt va ajunge în România cu o aeronavă care va ateriza pe Aeroportul Otopeni la ora 18.30
  • Delegaţia Patriarhiei Române a primit Sfânta Lumină la lora 13.30
  • Biserica Sfântului Mormânt a fost deschisă astăzi doar pentru ceremonialul pogorârii Luminii sfinte în condiţii de restricţii privind pandemia de covid-19
  • Sfântul Mormânt, unica relicvă a Învierii este locul fizic unde a fost îngropat şi a înviat Iisus Hristos Mântuitorul lumii.
2644 afișări

La Ierusalim se află o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Episcopul vicar Timotei Prahoveanul, care va aduce în această seară Lumina Sfântă pentru a fi distribuită în parohiile din ţară, potrivit agenţiei de ştiri a Patriarhiei, Basilica.ro.

Biserica Sfântului Mormânt, la fel ca multe alte biserici a fost închisă, iar locul Învierii a fost aproape pustiu în ziua când, de aproape 2000 de ani, Sfânta Lumină se coboară ca un dar pentru întreaga omenire. Închiderea locaşului de cult nu afectează însă slujbele. Preoţii ortodocşi, catolici, armeni şi copţi vor continua sa se roage şi în lipsa credincioşilor. Inima creştinătăţii este zăvorâtă dar rugăciunea rămâne în libertate.  

În aşteptarea Învierii Domnului, Sfântul Mormânt se roagă în tăcere şi izolare, pentru întreaga lume. Imagini de la deschiderea Bisericii Sfântului Mormânt de sâmbătă la prânz, la ceremonialul primirii Luminii Sfinte

Autor: Bogdan Albu

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici