Departamentul de Comunicare şi Relaţii Internaţionale al TVR a fost desfiinţat

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV) a aprobat, luni, mai multe modificări ale structurii organizatorice a TVR, printre care desfiinţarea Departamentului Comunicare şi Relaţii Internaţionale, înlocuit cu un Birou de presă despre care nimeni în TVR nu ştie nimic.

9 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Comunicare şi Relaţii Internaţionale al TVR a fost desfiinţat

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Internaţionale al TVR a fost desfiinţat

Conform unui comunicat publicat pe site-ul TVR, "CA a aprobat desfiinţarea Departamentului Comunicare şi Relaţii Internaţionale, aflat în directa subordine a Preşedintelui-Director General, împreună posturile de Director Departament Comunicare şi Relaţii Internaţionale, Şef Serviciu Comunicare Internă, Şef Serviciu Comunicare Externă".

Prin urmare, "comunicarea de produs a fost transferată în cadrul Direcţiei Marketing şi Comunicare de Produs, respectiv comunicarea de corporaţie va reveni Biroului de presă din cadrul Cancelariei PDG. În cadrul Direcţiei Marketing şi Comunicare de Produs se înfiinţează, totodată, Serviciul Comunicare, PR şi Evenimente", se mai arată în comunicat.

În acest document publicat pe site-ul TVR nu se specifică, însă, data de la care vor fi aplicate aceste modificări, iar acest aspect nu le este cunoscut nici angajaţilor vizaţi direct de aceste hotărâri. Contactaţi de MEDIAFAX, unii dintre cei care se ocupau până acum de comunicare în SRTv spun că nu ştiu ce se va întâmpla cu ei, dacă vor fi mutaţi şi unde anume, întrucât lor nu li s-a spus nimic. "Am aflat abia azi-dimineaţă", a declarat unul dintre angajaţii departamentului de comunicare al TVR.

Pe 1 octombrie, Cristina Constantinescu a anunţat că a demisionat din funcţia de director al Departamentului Comunicare şi Relaţii Internaţionale al TVR, conform unui e-mail adresat presei. Departamentul Comunicare şi Relaţii Internaţionale al TVR a informat, la acea vreme, că "termenul de preaviz prevăzut în contractul de muncă al Cristinei Constantinescu este de 30 de zile. Contractul ei de muncă pe funcţia de director va înceta la 31 octombrie 2007, data la care va reveni pe funcţia de execuţie, fără altă procedură".

Contactată de MEDIAFAX, Cristina Constantinescu a spus că nu ştie nici ea data la care vor intra în vigoare noile modificări şi nici cine va conduce structurile nou-înfiinţate. Ea a explicat că va rămâne pe postul de director al Departamentului Comunicare şi Relaţii Internaţionale până se va publica Hotărârea CA din 15 octombrie.

Serviciile de comunicare ale TVR nu au putut răspunde solicitării MEDIAFAX de a afla data intrării în vigoare a respectivelor modificări - informaţie publică, la care oricine poate avea acces în baza Legii 544/2001 -, din simplul motiv că nu cunosc această dată, iar consilierul preşedintelui TVR, Cătălin Dumitru, a comunicat angajaţilor că informaţia va fi aflată atunci când se va publica pe site respectiva Hotărâre a CA. Preşedintele-director general al SRTv, Alexandru Sassu, nu a putut fi contactat până la ora publicării acestei ştiri pentru a furniza detalii privind schimbările din TVR.

În şedinţa de luni a CA al TVR s-a mai decis ca la nivelul Cancelariei preşedintelui-director general să se înfiinţeze următoarele posturi de conducere: Şef al Cancelariei Preşedintelui-Director General şi Şef al Serviciului Arhiva de Documente a SRTv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici