Deputat PSD: Nu cumva "Poziţia copilului" a fost premiat pentru că se doreşte denigrarea românilor?

Deputatul PSD Victor Cristea a criticat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, premierea filmul "Poziţia copilului", arătând că în acest film sunt folosite expresii triviale şi poate a fost premiat pentru că se doreşte denigrarea poporului român.

799 afișări
Imaginea articolului Deputat PSD: Nu cumva "Poziţia copilului" a fost premiat pentru că se doreşte denigrarea românilor?

Deputat PSD: Nu cumva "Poziţia copilului" a fost premiat pentru că se doreşte denigrarea românilor? (Imagine: captură video)

"Am fost la filmul «Poziţia copilului» şi încă de la început am vrut să ies din sală, erau folosite numai expresii triviale, înjurături. Noi ne chinuim să dăm o educaţie copiilor la şcoală şi în film sunt numai obscenităţi, trivialităţi. Nu cumva acel film a fost premiat pentru că se doreşte denigrarea poporului român? Noi venim să-i mai dăm artistului bani? Să ne denigreze, să ne facă inculţi?", a spus în plen deputatul PSD.

El a adăugat că "un film, o poveste nu se face cu înjurături la adresa părinţilor din partea propriilor copii" şi că "nu trebuie premiat ce denigrează poporul român".

Cristea a făcut aceste critici la dezbaterea proiectului privind exercitarea profesiei de artist care avea raport de respingere din partea comisiei de specialitate.

În replică, deputatul Remus Cernea a spus că nu trebuie ca deputaţii să-şi dea cu părerea în legătură cu creaţiile artistice.

Proiectul a fost respins de Camera Deputaţilor cu 310 voturi "pentru", 8 voturi "împotrivă" şi 17 abţineri.

Lungmetrajul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin şi a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film străin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici