Dezbateri cu Cristian Mungiu şi Cristi Puiu, la Festivalul Carte şi Arte din Bucureşti

Cristian Mungiu şi Cristi Puiu se numără printre regizorii noului val care vor participa la o dezbatere în cadrul celei de-a şasea ediţii a Festivalului Carte şi Arte, care are loc între 24 şi 28 septembrie, la Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian".

71 afișări
Imaginea articolului Dezbateri cu Cristian Mungiu şi Cristi Puiu, la Festivalul Carte şi Arte din Bucureşti

Regizorul Cristian Mungiu (Imagine: Mediafax Foto)

Dezbaterea "O nouă generaţie cinematografică pe vechile dureri", care are loc duminică, îi are ca invitaţi, pe lângă Cristian Mungiu şi Cristi Puiu, pe Hanno Hoffer şi profesorul Copel Moscu.

În cadrul aceluiaşi festival va avea loc şi o dezbatere despre teatrul contemporan, la care vor participa, printre alţii, Marius Manole, Antoaneta Zaharia şi Mihai Ignat.

Seria de evenimente dedicate teatrului este completată de lansarea volumului "Poeţi actori, actori poeţi", la care participă Mircea Albulescu şi Ioana Crăciunescu.

Festivalul mai găzduieşte şi un maraton de jazz, la care vor participa Johnny Răducanu şi Mircea Tiberian.

De asemenea, exploratoarea Uca Marinescu va primi premiul de excelenţă din partea Zonta Club.

Evenimentul, iniţiat de Asociaţia Difuzorilor şi Editorilor-Patronat al Cărţii (A.D.E.P.C.), reuneşte un târg de carte şi o suită de momente culturale şi artistice.

Festivalul se va încheia cu o licitaţie de carte veche. Cele 32 de edituri prezente la festival îşi vor prezenta oferta de carte pentru perioada 2008-2009.

Festivalul mai cuprinde şi evenimente care marchează 120 de ani de la moartea Iuliei Haşdeu, 75 de ani de la naşterea lui Nichita Stănescu şi 25 de ani de la moartea acestuia.

Tot în cadrul Festivalului Carte şi Arte va fi lansat suplimentul pentru copii al revistei Dilema Veche, "Dilematix".

Potrivit organizatorior, ediţia de anul acesta a festivalului este orientată spre implicarea socială.

"Arta trebuie să fie de această dată mai mult decât un beneficiu intrinsec. Ne-am propus să exploatăm la maxim potenţialul de dăruire al culturii şi să o aducem în concret. Astfel am organizat o licitaţie de carte veche pentru colecţionari şi pentru împătimiţi ai universului literar", a declarat Lucia Ovezea, preşedintele A.D.E.P.C.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici