Dichiseanu şi Montiel. O poveste de iubire imposibilă în comunism

"Nu am putut uita nicio clipă această dragoste nebunească" mărturiseşte Ion Dichiseanu în cartea „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, apărută săptămâna trecută la Editura Polirom.

4676 afișări
Imaginea articolului Dichiseanu şi Montiel. O poveste de iubire imposibilă în comunism

Dichiseanu şi Montiel. O poveste de iubire imposibilă în comunism

Pe la jumătatea anilor ’60, actorul român Ion Dichiseanu a cunoscut-o pe Sara Montiel la Festivalul de Film de la Beirut şi s-a îndrăgostit de ea la prima vedere. După puţin timp, când Sara a ajuns la Bucureşti pentru a susţine o serie de concerte, a vrut să-l întâlnească.

Sara a rămas o perioadă în România şi l-a însoţit peste tot, în restaurantele şi cluburile din Bucureşti, la teatru sau la filmări, dar şi în excursii prin ţară. Când diva a primit propunerea de a juca într-un nou film, a cerut ca rolul principal masculin să-i fie dat lui Dichiseanu. Cum însă discuţiile actorului cu autorităţile române s-au tot prelungit, cei doi nu s-au mai văzut timp de opt ani...

Ion Dichiseanu: „Trăiam ceva ca un miraj. Topiţi unul după altul, nu vedeam şi nu auzeam nimic, eram doar noi doi. Ca doi adolescenţi... Nu am putut uita nicio clipă această dragoste nebunească şi, aşa cum s-a şi dovedit, imposibilă...”

Montiel s-a iubit cu mari celebrităţi ale secolului XX. A petrecut nopţi nebune de amor cu Ernest Hemingway, a avut relaţie fierbinte cu „rebelul fără cauză” James Dean, a trăit poveşti de iubire cu Severo Ochoa, omul de ştiinţă spaniol de reputaţie internaţională, deţinătorul Premiului Nobel, sau cu actorul italian Giancarlo del Duca-Viola.

Cântăreaţă şi actriţă spaniolă de succes internaţional, Sara Montiel (1928-2013) a fost una dintre cele mai dorite femei.

Mai multe detalii sunt disponibile pe:

http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/am-fost-rivalul-regelui-povestea-mea-de-iubire-cu-sara-montiel-de-claudia-fitcoschi-15180788

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici