"Bucureşti NonStop", de Dan Chişu, premiat la Festivalul filmului de dragoste de la Mons - VIDEO

Lungmetrajul "Bucureşti NonStop", în regia lui Dan Chişu, a primit premiul "Coup de Cœur du Jury" la ediţia din acest an a Festivalului filmului de dragoste de la Mons, care s-a desfăşurat în perioada 19-26 februarie.

303 afișări
Imaginea articolului "Bucureşti NonStop", de Dan Chişu, premiat la Festivalul filmului de dragoste de la Mons - VIDEO

"Bucureşti NonStop", de Dan Chişu, premiat la Festivalul filmului de dragoste de la Mons (Imagine: Andreea Balaurea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Bucureşti NonStop" a primit această distincţie din partea juriului ediţiei a 32-a a Festivalului de la Mons, Belgia, care constă în servicii de postproducţie în valoare de 2.000 de euro, potrivit site-ului evenimentului.

Pelicula, filmată în 2013 şi realizată cu finanţare exclusiv independentă, ilustrează o noapte din viaţa unui magazin non-stop aflat într-un cartier de blocuri. Patru persoane conduc patru poveşti diferite legate între ele de un personaj-cheie, Achim. Filmul redă povestea unor oameni normali în situaţii excepţionale.

Dan Chişu a declarat, pentru MEDIAFAX, că premiul special al juriului este foarte important, "deoarece această distincţie este oferită unui film care are toate datele să câştige premiul cel mare, dar nu reuşeşte, pentru că este un film mai bun în competiţie".

"Este o recompensă, mai ales că premiul cel mare l-a luat un film pe care eu îl apreciez foarte tare, «Virgin Mountain»", a adăugat Dan Chişu.

Totodată, Dan Chişu a spus că "Bucureşti NonStop" este o producţie independentă, care a primit nouă nominalizări la premiile Gopo. "Acest lucru mă bucură foarte tare, faptul că un film independent are atâtea nominalizări, este în sfârşit vizibil, mai ales pentru mine, căci eu fac numai film independent", a mai afirmat Dan Chişu.

Dan Chişu a vorbit şi despre interpretarea lui Ion Besoiu din "Bucureşti NonStop", care "s-a descurcat magistral", "A avut destul de mult text, e foarte greu să ai monolog sau dialog cu Dorina Lazăr, să ţii ritmul la vârsta lui, regret că nu a fost nominalizat şi el la premiile Gopo, e un actor foarte activ", a mai spus Chişu.

"Eu n-am inventat nimic cu «Bucureşti NonStop». Este un gen de film care se desprinde din poveştile dintr-un oraş, de pildă «Smoke» sau «Paris, je t'aime». La mine toate se leagă prin acel magazin non-stop, în noaptea aceea, este o placă turnantă, de acolo pleacă poveştile, acolo se întorc", a explicat Dan Chişu.

Din distribuţia filmului, o dramă cu accente comice, fac parte şi Gheorghe Ifrim, Toma Cuzin, Tudor Smoleanu, Olimpia Melinte, Dorian Boguţă, Alexandru Papadopol, Adrian Titieni, Maria Obretin, Lia Bugnar, Ilinca Manolache, Dan Bordeianu şi Lili Sandu.

Dan Chişu, născut pe 21 iulie 1955, la Brăila, este actor, regizor, scenarist şi fondator al Festivalului de Film DaKino, dedicat scurtmetrajelor. În afară de "Bucureşti NonStop", acesta a regizat lungmetrajele "WebSite Story" (2010), "Ursul" (2011), "Şi caii sunt verzi pe pereţi" (2012), "Déjà Vu" (2013) şi "YouTube Bazaar" (2013). O altă iniţiativă a lui Dan Chişu este evenimentul Noaptea Devoratorilor de Publicitate.

Producătorul filmului "Bucureşti NonStop" este DaKino Production, coproducători - Watch Me Productions şi Stop Film, iar producător asociat - Diud Film.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici