Dîncu: Ministrul Culturii are toate motivele să o accepte pe Beatrice Rancea la Opera din Bucureşti

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că ministrul Culturii, Corina Şuteu, ar avea toate motivele să o accepte pe Beatrice Rancea la conducerea Operei Naţionale Române din Bucureşti, pentru că a colaborat cu aceasta şi o cunoaşte foarte bine.

1093 afișări
Imaginea articolului Dîncu: Ministrul Culturii are toate motivele să o accepte pe Beatrice Rancea la Opera din Bucureşti

Dîncu: Ministrul Culturii are toate motivele să o accepte pe Beatrice Rancea la Opera din Bucureşti

Întrebat, joi, la Cluj-Napoca, de corespondentul MEDIAFAX care sunt calităţile care o recomandă pe Beatrice Rancea pentru funcţia de director al Operei Naţionale Române Bucureşti, Vasile Dîncu a spus că aceasta este un foarte bun manager, care a produs un adevărat reviriment la Opera din Iaşi.

„Calităţile care o recomandă pe Beatrice Rancea sunt cele pe care mi le-a spus AAndrei Şerban Eu m-am ocupat doar de medierea unui conflict instituţional şi am vorbit cu mulţi specialişti în operă, cu mari personalităţi. Şerban mi-a recomandat-o pe Beatrice Rancea ca fiind un foarte bun manager, un om cu care lucrează, cu care montează la Iaşi multe opere şi spectacole. Ceea ce s-a întâmplat la Iaşi a fost un adevărat reviriment, a făcut multe lucruri bune la Opera din Iaşi. Doamna Rancea a crescut în Opera din Bucureşti, este cunoscută de colectivul de acolo, am discutat cu oamenii de la Operă şi am auzit numai lucruri bune despre ea. În condiţiile în care noul ministru al Culturii, care a colaborat cu doamna Rancea şi o cunoaşte foarte bine, cred că dacă nu există alte opţiuni, este o bună opţiune. Corina Şuteu trebuie să găsească soluţia, ar avea toate motivele să o accepte pe Beatrice Rancea”, a spus Dîncu.

Potrivit acestuia, ar fi vorba despre de o perioadă de interimat, de circa trei luni, până la organizarea unui concurs.

„Opera din Bucureşti va câştiga o echipă de conducere, cea mai importantă problemă de acolo fiind lipsa unei conduceri care blochează activitatea. Opera poate fi pusă din nou pe şine fără mari sacrificii doar cu puţin calm şi înţelegere pentru oameni”, a mai spus vicepremierul.

Acesta a subliniat că a discutat, joi dimineaţă, cu Corina Şuteu iar aceasta ar fi spus că doar chestiuni legislative care ţin de un interimat şi de eventuale bariere legislative ar putea duce la nenominalizarea lui Beatrice Rancea.

„Doamna ministru Şuteu era încântată de calităţile pe care le are Beatrice Rancea şi pe care le cunoaşte foarte bine”, a menţionat Vasile Dîncu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici