Directorul Teatrului "Tony Bulandra" demisionează

Directorul Teatrului "Tony Bulandra" din Târgovişte, Mihai Constantin Ranin, a anunţat că va demisiona la finalul stagiunii, în iunie, gestul acestuia fiind motivat de slaba finanţare primită de instituţia de spectacole din partea Consiliului Local al municipiului.

338 afișări
Imaginea articolului Directorul Teatrului "Tony Bulandra" demisionează

Directorul Teatrului "Tony Bulandra" din Târgovişte, Mihai Constantin Ranin, demisionează la finalul stagiunii (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu de mult ameninţat cu desfiinţarea, printr-o curioasă hotărâre de Consiliu Local, dar salvat de justiţie, care a declarat respectiva decizie ilegală, Teatrul «Tony Bulandra» din Târgovişte continuă să fie privit şi tratat cu antipatie de către edilii municipiului. Nu ştim nici până acum care este cauza reală a ostilităţilor declanşate în vara anului trecut şi prelungite, după cum vedem, zilele acestea, pe termen, pare-se, nelimitat" se arată într-o scrisoare deschisă a reprezentanţilor teatrului.

"Cum altfel putem interpreta informaţia pe care o aflăm acum, în martie 2009, potrivit căreia proiectul de buget local pregătit de către administraţie prevede că teatrul nu va primi de la Primărie, pentru anul în curs, decât banii pentru salarii şi plata utilităţilor?! Cu alte cuvinte: «Vă plătim să staţi! Un an!» Fără bugetul de producţie, din care se realizează spectacolele noi şi se plătesc artiştii colaboratori, angajaţii teatrului nu au obiectul muncii. În acest moment, nu există în repertoriu niciun spectacol fără actori colaboratori", este menţionat în aceeaşi scrisoare deschisă.

Reprezentanţii teatrului au adăugat că primarul Municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a refuzat să dialogheze cu ei.

Reprezentanţii teatrului solicită "respectarea principiului transparenţei în relaţia instituţională dintre Primărie şi teatru, atât prin acceptarea de către primar a cererilor de primire în audienţă, formulate de către conducerea Teatrului «Tony Bulandra», cât şi prin comunicarea publică a poziţiilor şi intenţiilor pe care administraţia publică a municipiului le are faţă de instituţiile locale de cultură, ori de câte ori este vorba despre o problemă comună, de interes pentru ambele părţi", dar şi "alocarea unei tranşe de buget suficient de consistente încât să acopere cheltuielile Teatrului «Tony Bulandra», cu salariile, plata colaboratorilor, a utilităţilor, realizarea de noi producţii şi întreţinere".

Ultima premieră a stagiunii Teatrului "Tonn Bulandra" sub conducerea lui Mihai Constantin Ranin este "Miro: Aceasta este culoarea visurilor mele", de Horaţiu Mihaiu.

Prima reprezentaţie a spectacolului va avea loc sâmbătă, fiind precedată de un meci de baschet între voluntarii Festivalului "Babel", organizat de Teatrul "Tony Bulandra", şi echipa teatrului din Târgovişte. Meciul va fi comentat în direct de senatorul PNL Cristian Ţopescu.

Potrivit reprezentanţilor Teatrului "Tony Bulandra", ediţia din 2009 a Festivalului "Babel" nu va mai avea loc, din lipsă de fonduri.

Consiliul Local al Municipiului Târgovişte a decis, pe 21 august 2008, transformarea teatrului într-o secţie a Direcţiei de Cultură.

Potrivit reprezentanţilor teatrului, Direcţia de Cultură urma să fie condusă de un economist, care manageria atât Teatrul "Tony Bulandra", cât şi Teatrul pentru Copii şi Tineret "Mihai Popescu", Casa de cultură a Municipiului "I. Gh. Vasiliu" şi Direcţia de Sport, Turism, Tineret şi Agrement.

Citeşte şi:

Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte rămâne fără buget

Artiştii acuză autorităţile de "crimă culturală" în cazul Teatrului "Tony Bulandra"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici