Discursul inaugural al lui Obama a stabilit recorduri de trafic online (Video)

Milioane de persoane au accesat internetul, marţi, pentru a urmări online ceremoniile organizate cu ocazia învestirii noului preşedinte al SUA, ceea ce a condus la înregistrarea unui trafic record pe web-ul american, informează New York Times.

202 afișări
Imaginea articolului Discursul inaugural al lui Obama a stabilit recorduri de trafic online (Video)

Discursul inaugural al lui Obama a stabilit recorduri de trafic online

Traficul record şi pachete mari de date care au circulat pe internetul american au generat şi o serie de probleme de conectare la fluxurile live online.

"A fost extrem de frustrant să dispunem de aceste tehnologii avansate şi să nu putem urmări discursul", a declarat Dan Robinson, de la Julliard School New York. "A trebuit să apelez la un televizor din anii 1980 ca să pot urmări discursul", a spus el.

Traficul online din Statele Unite a atins un nivel record la începutul discursului preşedintelui Barack Obama, în condiţiile în care americanii au urmărit, citit şi comentat ceremonia inaugurală, potrivit lui Bill Woodcock, director pentru cercetare al Packet Clearing House, organizaţie nonprofit care măsoară traficul online.

Astfel, numărul de persoane conectate la internet cu ocazia ceremoniei de învestire a fost mai mare decât cel înregistrat în ziua în care Obama a fost desemnat câştigător al alegerilor prezidenţiale.

"Vârful de trafic este cel mai mare măsurat până acum şi pare să fie un fenomen pentru Statele Unite", a spus Woodcock, care consideră că evenimentul american nu va stabili recorduri pe plan internaţional în ceea ce priveşte traficul online.

Traficul a fost mai mare marţi, 20 ianuarie, decât în ziua alegerilor şi pentru că americanii şi restul persoanelor care au navigat pe internet au urmărit conţinuturi video online, ceea ce a determinat transmiterea de pachete mari de date în reţele şi către servere.

CNN.com a fost site-ul cel mai accesat pentru conţinuturi video online, furnizând circa 21,3 milioane de stream-uri video pe parcursul a nouă ore, adică de aproape patru ori mai multe decât în ziua alegerilor, când a furnizat internauţilor 5,3 milioane de stream-uri pe parcursul a 24 de ore.

În perioada de vârf de trafic, CNN.com a furnizat circa 1,3 milioane de stream-uri video în direct, simultan, potrivit lui Jennifer Martin, purtătorul de cuvânt al site-ului.

Akamai, care ajută companiile să satisfacă cererea de conţinuturi online, a colaborat cu companii media precum The New York Times, The Wall Street Journal şi Viacom pentru transmiterea în direct online a conţinuturilor video. Şi Akamai a stabilit un record în ziua inaugurării noului preşedinte, ajungând să furnizeze la un moment dat, simultan, şapte milioane de stream-uri.

Deşi datele disponibile până în prezent sunt impresionante, americanii care nu au putut accesa conţinuturi video online nu au fost prea încântaţi de tehnologiile de ultimă oră. Nemulţumiţii au subliniat şi faptul că televiziunea clasică are un avantaj şi anume că aceia care o urmăresc nu sunt obligaţi să concureze unii cu alţii pentru dreptul de a urmări un anumit canal.

CNN a încercat să îi asigure pe cei care nu au putut accesa imediat stream-uri live pe site-ul lui că urmează să fie conectaţi cât mai rapid la transmisiune. "Am dotat CNN.com Live cu capacitatea de a administra situaţii mai dificile decât transmisiunea de marţi, cel mai urmărit eveniment difuzat online în direct din istoria internetului", a spus Martin.

Şi purtătorul de cuvânt al publicaţiei The Times a declarat că site-ul a furnizat mai multe video stream-uri decât estimase, fără a se confrunta cu "probleme majore".

De altfel, Woodcock consideră că problemele în vizionarea discursului preşedintelui Obama au fost provocate de capacitatea limitată a conexiunilor utilizatorilor şi nu de conexiunile furnizate de companiile media.

Citeşte şi:

Barack Obama, al 44-lea preşedinte american

BIO: Barack Obama, primul politician de culoare devenit preşedintele SUA

Euforie generală la ceremonia de învestire a primului preşedinte afroamerican

GALERIE FOTO - Barack Obama, învestit în funcţia de preşedinte al SUA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici