Doi jurnalişti Gândul, premiaţi la un concurs de articole privind viaţa privată şi protecţia datelor

Jurnaliştii Gândul Adrian Popa şi Silviu Bănilă au fost premiaţi la un concurs de materiale jurnalistice pe teme legate de viaţa privată şi protecţia datelor cu caracter personal, care a fost organizat de Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet, Active Watch şi Fundaţia pentru o Societate Deschisă.

223 afișări
Imaginea articolului Doi jurnalişti Gândul, premiaţi la un concurs de articole privind viaţa privată şi protecţia datelor

Adrian Popa (Imagine: Facebook)

Articolul pentru care Adrian Popa şi Silviu Bănilă au fost premiaţi este "Fabricadediscounturi.ro", "Poliţia Română" sau "Câştigă 1.000 de euro lucrând de acasă". "Tabloul complet al escrocheriilor şi fraudelor online în România" şi a fost publicat pe 2 februarie, pe gandul.info.

În cadrul aceluiaşi concurs au mai fost premiaţi Milena Alexe, pentru articolul "Justiţia, campioană la încălcarea datelor cu caracter personal. Portalul instanţelor de judecată, principalul instrument", care a fost publicat pe 1 mai, pe site-ul Legal-news.ro, şi Alex Bergauer, pentru materialul "Dispozitivele inteligente şi impactul lor asupra vieţii private", care a fost publicat pe 14 august, pe blogul său, alexbergauer.wordpress.ro.

Juriul care a evaluat materialele înscrise în concurs a fost format din: Iulian Comănescu (expert media, consultant în comunicare, cu o bogată experienţă de jurnalist), Delia Panait (gazda unor emisiuni de radio şi televiziune, creator şi producător al unor emisiuni de radio, absolvent al London School of Journalism) şi Gabriela Zanfir (jurist la Autoritatea Europeană pentru Protecţia Datelor, autor al volumului "Protecţia datelor personale. Drepturile persoanei vizate").

Cele trei premii, care au fost anunţate într-un eveniment organizat joi seară, în Bucureşti, au o valoare de 250 de euro fiecare, fiind însoţite de alte servicii digitale, după cum au anunţat organizatorii concursului.

La acest concurs au putut înscrie materiale jurnaliştii din presa scrisă, audiovizuală şi online, ziariştii independenţi şi bloggerii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici