Donald Trump vrea să cumpere publicaţia The New York Times

Donald Trump vrea să cumpere The New York Times, în acest sens având loc mai multe întâlniri în care magnatul american ar fi negociat preluarea publicaţiei de la familia Sulzberger.

139 afișări
Imaginea articolului Donald Trump vrea să cumpere publicaţia The New York Times

Donald Trump (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit site-ului New York Magazine (nymag.com), Donald Trump explorează modalităţi de cumpărare a The New York Times.

În acest sens, Trump ar fi avut "mai mult de o întâlnire" pentru a convinge familia Sulzberger, care controlează în prezent The New York Times, să îi vândă publicaţia, informează huffingtonpost.com. Totuşi, informaţiile privind strategia pe care Donald Trump ar avea-o pentru a prelua The New York Times sunt neclare. De asemenea, potrivit unor surse apropiate situaţiei, este puţin probabil ca familia Sulzberger să accepte oferta lui Trump.

Totuşi, dacă va reuşi preluarea The New York Times, acest lucru va fi o schimbare importantă pentru afacerile derulate de Donald Trump, care are în special business-uri în imobiliare.

Un purtător de cuvânt al lui Donald Trump a refuzat să comenteze informaţia. De asemenea, şi reprezentanţii grupului de presă Times, din care face parte publicaţia The New York Times, au refuzat să comenteze.

Pe de altă parte, The New York Times a fost un trofeu râvnit şi de alţi miliardari, Michael Bloomberg, primarul oraşului New York şi fondator al agenţiei de informaţii financiare Bloomberg, fiind la rândul său menţionat de-a lungul timpului printre potenţialii cumpărători interesaţi ai publicaţiei.

The New York Times (NYT) este un cotidian american, înfiinţat la New York în 1851, an de când publicaţia a apărut fără întrerupere.

Grupul de presă Times Co. a anunţat, în ianuarie 2010, că va introduce la începutul anului 2011 o taxă pentru cei care doresc să acceseze conţinuturile publicate pe nytimes.com.

Publicaţia New York Times a introdus, pe 29 martie 2011, plata pentru conţinutul online pentru cititorii din întreaga lume, după ce a testat formula în Canada începând cu 17 martie 2011.

În martie 2012, The New York Times Company a decis să limiteze accesul gratuit la 10 articole pe lună de pe NYTimes.com, după ce, timp de un an, userii site-ului publicaţiei au avut acces la un număr de 20 de articole gratuite pe lună.

The New York Times Company este o companie internaţională de media, care în 2011 a înregistrat venituri de 2,3 miliarde de dolari. Compania deţine, printre altele, titulurile The New York Times, the International Herald Tribune, The Boston Globe, NYTimes.com, BostonGlobe.com, Boston.com.

Preşedintele The New York Times Company este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a cărui familie deţine controlul publicaţiei The New York Times din 1896.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici